Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

GOD is niet te vangen’ (Ds. Jan Offringa)

GOD is niet te vangen’ (Ds. Jan Offringa)

Wat gebeurt er als je gemeenteleden niet voorschrijft wat ze moeten geloven, maar vraagt naar wat ze daadwerkelijk wel of niet meer geloven? Dat laatste deden Jan Offringa en Evert van Baren in de protestantse gemeente van Kesteren.

Twaalf andere kerkgangers vertellen  hoe hun geloof door de jaren heen veranderd is. Wat ze loslieten, wat hen dierbaar bleef en wat ze nieuw ontdekten. Dat levert een reeks unieke verhalen op waarin veranderend geloof en theologische reflectie hand in hand gaan. Allerlei actuele kwesties in geloof, kerk en samenleving komen aan bod. Het kan gaan over God en Jezus, over de Bijbel en wonderen, over de rol van ons verstand en onze vrije wil, of over de islam en de jeugd. Op heldere wijze komt zo in beeld wat er leeft aan geloof en ongeloof in een moderne geloofsgemeenschap.

Jan Offringa (1957) zal deze avond zowel ingaan op de wording als op de inhoud van dit boek. Hij is sinds 2004 predikant van De Voorhof te Kesteren. Van 2005 tot 2010 was hij voorzitter van Op Goed Gerucht, een beweging van moderne protestantse theologen. In 2008 schreef hij over modern geloven in Na een gezonde geloofscrisis (3e druk 2013). Ook leverde hij meerdere bijdragen aan boeken van Op Goed Gerucht, zoals de Doornse Catechismus (2010), de Doornse Levenkunst (2012) en het Doornse Evangelie (2014).

Er wordt een bijdrage gevraagd van € 5,00. U bent van harte welkom.

Wanneer?
4 maart 2015 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
het kerkelijk opbouwwerk van de Ontmoetingskerk
scriba@ontmoetingskerk-dordrecht.nl
Locatie:
De Ontmoetingskerk aan de Slangenburg (wijk Sterrenburg)
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.