Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

God in Oekraine

God in Oekraine

Documentaire:  In deze inspirerende documentaire ziet u welke invloed het geloof van één mens kan hebben als hij gehoorzaam is aan Gods roeping. Sunday's moed en geloof hadden een enorme impact: het veranderde de harten van tienduizenden mensen. Op jonge leeftijd verlaat Sunday zijn geboorteland Nigeria om journalistiek te studeren in Belarus, Oekraïne. De Sovjet regering stimuleert internationale studenten om te komen studeren, om zo het communistische ideaal wereldwijd te kunnen verspreiden. Maar Sunday keert zich voor zijn idealen tot God.
"Ik was zo bang dat ze hem zouden vermoorden. We hadden veel tegenstanders, maar Sunday raakte niet ontmoedigd. Hij zag iets dat wij niet konden zien." Abosede Adelaja, vrouw van Sunday.

Als Sunday aankomt in de Oekraïne is er geen godsdienstvrijheid. Ondanks alle bedreigingen en valse beschuldigingen begint hij zich in te zetten voor de zwakkeren in de samenleving.

Pastor Sunday leidt in Kiev een gemeente met meer dan 20.000 christenen. Daarnaast startte hij over de hele wereld kerken en projecten. In Kiev krijgen door de kerk van Sunday dagelijks 2.000 daklozen te eten in de soepkeuken en zijn er inmiddels meer dan 3.000 mensen afgekickt van drugs- en alcohol verslaving.

De documentaire duurt slechts één half uur maar het zal u zeker inspireren. Voorafgaand is er tijd om elkaar te ontmoeten en achteraf om in gesprek te gaan rond de getoonde beelden. Op donderdag 5 maart om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis. Locatie: Bonifatiuskerk, Wijnstraat 117 te Dordrecht.

Wanneer?
5 maart 2015 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Bonifatiuskerk
Locatie:
Wijnstraat 117
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.