Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Waterspiegel

Waterspiegel

Water en Dordrecht hoe passend is dit programma in het Energiehuis! Waterspiegel is een poëtisch en visueel muziekprogramma gemaakt door initiatiefneemster en fluitiste Abbie de Quant. Het programma is gemaakt rondom videowerken van de Israëlische kunstenares Sigalit Landau.

Zaterdag 7 maart om 20.30 uur in Ketel 1 van het Energiehuis. Het programma Waterspiegel is opgebouwd rond een zevental video’s van Landau. Water is daarin een terugkerend thema. Water als bron van leven, maar ook als aanleiding voor oorlog. Het schaarse water in het Midden-Oosten wordt met zorg omgeven, bewaard, gekoesterd, maar ook verdedigd.

In de video Salted Lake zakken twee schoenen, bedekt met zoutkristallen uit de Dode Zee, door het ijs op een zoetwatermeer in Polen. Dit werk raakt sterk aan een collectieve herinnering en pijn. In de video Azkelon worden op het strand vlakbij Gaza grenzen getrokken en weer gewist bij het spel landjepik. Met klarinettist David Kweksilber, accordeoniste Marieke Grotenhuis en zangeres Kristina Fuchs. De bekende Nederlandse componist Guus Janssen schreef nieuwe werken voor Waterspiegel. Huub Oosterhuis en Marleen Stoltz dragen, vooraf opgenomen, poëzie voor van de vermaarde Israëlische dichter Mordechai Geldman.

Wanneer?
7 maart 2015 van 20.30 tot 00.00 uur
Organisator
Energiehuis
Locatie:
Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.