Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Taizé-viering in de Open Hof

Taizé-viering in de Open Hof

Deze Taizé-viering zal plaatsvinden op zondagavond 15 maart 2015 in Kerkgebouw de Bron, Dudok-erf 30 te Dordrecht. Kijk op www.taizedrechtsteden.nl voor meer informatie.

Wat is een Taizé-viering?
Een viering volgens de spiritualiteit van Taizé is anders dan de reguliere zondagse viering. Kenmerkend voor de viering zijn de stilte, de liederen en de afwezigheid van een voorganger. De viering duurt ongeveer veertig minuten, waarbij liederen, stiltemomenten en schriftlezingen met elkaar afgewisseld worden. De vieringen worden georganiseerd door de Voorbereidingsgroep Interkerkelijke Taizé-vieringen Drechtsteden, waarin een aantal katholieke en protestantse kerken vertegenwoordigd is.

Wat is Taizé?
De gemeenschap van Taizé is een internationale, oecumenische gemeenschap van ongeveer honderd broeders, gevestigd in het gelijknamige Bourgondische plaatsje. De broeders komen uit bijna dertig verschillende landen en zijn van protestantse en katholieke afkomst. De spiritualiteit van de gemeenschap staat in het teken van de Zaligsprekingen van Jezus en van de eenheid onder de christenen.

In de loop der jaren zijn jongeren in steeds grotere aantallen naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de wekelijkse ontmoetingen, waarin gebedsvieringen, stilte, uitwisseling en bezinning op de bronnen van het geloof centraal staan. Ieder jaar komen er enkele duizenden uit Nederland.

Wanneer?
15 maart 2015 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
De Bron
Locatie:
Dudok-erf 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.