Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Instaprondleidingen Holland op z’n mooist

Instaprondleidingen Holland op z’n mooist

Beleef het voorjaar van de Haagse School in het Dordrechts Museum

De schilders van de Haagse School schetsten buiten hun geliefde onderwerpen: Hollandse luchten en landschappen, molens en visserstaferelen. Ontdek tijdens de instaprondleidingen door de tentoonstelling Holland op z’n mooist, op zondag 2 en 9 augustus in het Dordrechts Museum, de beginjaren van de Haagse School.

Schilders als Jozef Israëls en Willem Roelofs lieten zich in die beginperiode sterk beïnvloeden door de Romantiek en de schilders van Barbizon. Ze werkten net als zij in de open lucht. Hiermee droegen ze bij aan het stereotype beeld van Holland.
Zondag 2 en 9 augustus, 14.30 uur. Dordrechts Museum l € 3,50 excl. museumentree l ticketverkoop: www.dordrechtsmuseum.nl/tickets of bij de balie.

Wanneer?
Van 2 augustus 2015 14.30 uur tot 9 augustus 2015 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.