Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Het verhaal achter landschapsschilderijen Holland op z’n mooist

Het verhaal achter landschapsschilderijen Holland op z’n mooist

Exclusieve lezing landschapshistoricus Michiel Purmer in Dordrechts Museum

Wat vertellen schilderijen van de schilders van de Haagse School ons over het Nederlandse landschap in de tweede helft van de 19e eeuw? In zijn lezing op vrijdag 21 augustus gaat Michiel Purmer, landschapshistoricus en beleidsmedewerker Natuurmonumenten, in op deze vraag. Welke lering trekt hij uit de getoonde collectie? De lezing vindt plaats in De Zaal van het Dordrechts Museum.

Begin april opende in Dordrecht en Den Haag de dubbeltentoonstelling Holland op z’n mooist, over de schilders van de Haagse School. Beide tentoonstellingen tonen een schitterende collectie schilderijen, het vroege voorjaar in het Dordrechts Museum en de late jaren in het Haags Gemeentemuseum, en sluiten naadloos op elkaar aan. Samen vertellen ze het complete verhaal van de Haagse School en geven een inspirerende kijk op het Nederlandse landschap. Hoe ontwikkelde dat landschap zich in deze periode? Wat is de relatie met de opkomst van de natuurbescherming in Nederland? En wat betekenen deze schilderijen heden ten dage voor Natuurmonumenten?

Activiteiten Holland op z’n mooist
In het kader van Holland op z’n mooist biedt Natuurmonumenten een programma met diverse lezingen, wandeltochten, fietstochten en een rondvaart. Alle activiteiten hebben een duidelijke link met de tentoonstelling. Bezoekers van Holland op z’n mooist beleven in diverse Nederlandse natuurgebieden de landschappen uit de tentoonstelling “in het echt” en bekijken ons landschap met andere ogen.

Meer informatie over het programma van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/haagseschool
Vrijdag 21 augustus l 15.00 uur l Dordrechts Museum, De Zaal l
€ 5,-, excl. museumentree l ticketverkoop: www.dordrechtsmuseum.nl/tickets
of bij de balie.

Wanneer?
21 augustus 2015 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.