Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Concert door Boudewijn en Lydia Zwart m.m.v. van de Torenblazers

Concert door Boudewijn en Lydia Zwart m.m.v. van de Torenblazers

Concert door Boudewijn en Lydia Zwart m.m.v. van de Torenblazers (feestelijke afsluiting zomerconcertserie 2015)
 
Aanvang concert 19:00 uur Stadhuistoren
Donderdag 27 augustus 2015 Carillon Duo Black en Beauty (Boudewijn Zwart (vader) en Lydia Zwart (dochter)
m.m.v. het Nederlands Torenmuziek Ensemble.
 
Jarenlang speelden Henry Groen en Boudewijn Zwart als het ‘Nederlands Carillon Duo ‘vierhandig en viervoetig op de beiaard. Vader Boudewijn en dochter Lydia zetten deze traditie voort.
Wie ‘Black’ is en wie ‘Beauty’ is, mag het publiek zelf na afloop bepalen. Op het programma staan werken van Bach, Mozart en Beethoven. Ook spelen zijn een werk van een zoon van Bach, nl. Johann Christian. Dat hij een groot deel van zijn leven in Engeland doorbracht, blijkt uit het thema van de variatiereeks uit het concerto V11 voor twee violen en basso continuo.  Dit is het nationaal volkslied van Engeland ‘God ave the Queen’. Een feestelijke afsluiting vormt de bekende oorlogsmars ‘Entry of the Gladiators’ van de Tsjechische componist Julius Fucik. Het blijft altijd de vraag hoe de tegenstanders gereageerd zullen hebben, zodra men aan de overzijde van het kamp deze mars inzette. Wij zouden direct de benen hebben genomen.
Het Nederlands Torenmuziek Ensemble is opgericht door de beiaardiers Henry Groen en Boudewijn Zwart en met als belangrijke spil de musicus Arne Visser uit Den Haag, die de vijf koperblazers van het ensemble selecteert uit professionele musici. Het ensemble speelde vanaf de torenkransen in Amsterdam, Dordrecht, Gouda en Zeewolde. Zij geven letterlijk inhoud aan de term ‘ hoog van de toren blazen’ bij de ingebruikname van de nieuwe beiaard in de Stadhuistoren traden zij met succes op. Op veler verzoek wordt een deel van het ingebruikname concert daarom herhaald. Na afloop spelen zij nog kort in de prachtige akoestiek van de torenhal. Daarna sluiten we af met een hapje en een drankje. De catering verzorgt door het bedrijf Nannings, wordt u aangeboden door Toren Muziek Nederland. Iedereen welkom!
 
Grote Kerktoren
 
19:45 uur Handluiden voor vrijwilligers
Een mooie kans om zelf eens de klokken van de zwaarste en grootste beiaard van Europa te luiden.
 
20:00 uur tot 21:00 uur concert Grote Kerktoren
Carillon Duo Black en Beauty ( Boudewijn Zwart ( vader ) en Lydia Zwart ( dochter )
m.m.v. het Nederlands Torenmuziek Ensemble.
 
21:00 uur Torenhal
Miniconcert door de Torenblazers en afsluitende receptie
 
Het Torenmuziek Ensemble bestaat uit:
Robert-Jan Hofman (trompettist Residentieorkest)
Bas Duister (trompettist Nederlands Blazers Ensemble)
Edward Peeters (freelance hoornist)
Twan Dubbers (trombonist Residentieorkest)
Arne Visser (freelance tubaist)
 
Allen hartelijk welkom om dit feestelijk concert bij te wonen! Gratis toegankelijk concerten en receptie!

Wanneer?
27 augustus 2015 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
Boudewijn Zwart
Locatie:
Dordrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.