Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Feestelijke heropening DOOR

Feestelijke heropening DOOR

De herinrichting van het pand aan de Voorstraat 142 (voorheen Sinterklaashuis) zit er op! Vrijwilligers van Stichting DOOR hebben deze zomer keihard gewerkt en op 4 september om 18.30 uur is het zo ver: de feestelijke heropening van DOOR.
Hiermee Dordrecht is een nieuw podium, galerie en ontmoetingsplek rijker!

DOOR gaat het eeuwenoude pand aan de Voorstraat officieel huren van de gemeente Dordrecht, waardoor een langer verblijf is gegarandeerd. Er is een horeca ruimte, die tijdens evenementen geopend is, een flexatelier en een podiumruimte gecreëerd.

Tijdens de verbouwing heeft de organisatie van DOOR niet stilgezeten. De maand september staat al weer bomvol van de evenementen. Naast de expositie van Doreen van der Meer, een beeldend kunstenaar uit Rotterdam, worden er ook concerten en workshops georganiseerd. Om een klein tipje van de sluier op te lichten; op 5 september komen Helgoland en Stöma een optreden geven. Op 6 september is er tijdens het Kunstrondje Open Huis en een leuke activiteit rondom Game & Design.

Natuurlijk maakt DOOR op geheel eigen wijze onderdeel uit van het Voorstraat Noord Festival op 12 september. Ook worden er tijdens  deze dag rondleidingen gegeven over de historie van het pand in het kader van monumentenweekend.

De missie van DOOR is om ruimte te bieden aan lokale initiatieven, het beleven van kunst, theater en muziek en vooral beginnend talent in welke kunstzinnige discipline dan ook een kans te bieden.

Nieuwsgierig geworden, kom dan naar de feestelijke opening op 4 september om 18.30 uur of naar een van de evenementen in september. Tijdens de opening is er een dansvoorstelling van het dansgezelschap Vloeistof, speeches van DOOR en Han Bakker, zijn de opgeknapte ruimtes te bezichtigen en kun je na afloop gezellig napraten met een hapje en drankje.

Wil je een cadeautje meenemen om deze heropening nog feestelijker te maken, zijn kruidenplantjes heel erg welkom. DOOR is namelijk bezig met het opzetten van een eigen kruidentuin.

Wanneer?
4 september 2015 van 18.30 tot 00.00 uur
Organisator
DOOR Dordrecht
doordordrecht@gmail.com
Locatie:
Voorstraat Noord 142-144
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.