Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

VIA VIA

VIA VIA

Pictura presenteert van 1 augustus tot en met 5 september 2015 schilderijen, tekeningen, ruimtelijk werk en installaties van twintig leden van de Vestische Künstlerbund uit Recklinghausen. Deze expositie, met de titel VIA VIA, is een vervolg op een presentatie met dezelfde naam van werk van veertien leden van Pictura, die in de zomer van 2014 werd gehouden in het Kutcherhaus in Recklinghausen.Een delegatie van de Vestische Künstlerbund Recklinghausen bracht in het kader van de culturele uitwisseling tussen de partnersteden Dordrecht en Recklinghausen in 2013 een bezoek aan Pictura.

Daar is het idee ontstaan om een onderlinge uitwisseling te organiseren. In de Künstlerbund Recklinghausen zijn ongeveer veertig kunstenaars uit de regio Recklinghausen verenigd. De Künstlerbund is in de jaren vijftig van de vorige eeuw met steun van de Kunsthalle opgericht om de onderlinge contacten te versterken, elkaar te inspireren en de beeldende kunst in de lokale samenleving te verankeren.De kunstenaars die deelnemen aan VIA VIA zijn: Peter Buchwald, Norbert Bücker, Judith Dirks, Ilse Hilpert, Udo Homeyer, Jürgen Jindra, Beate Hagemann, Gudrun Kattke, Samira Klaho, Andreas Kuhlmann, Verena Kuhlmann, Heidi Meier, Gerhard Reinert, Emmy Rindtorff, Werner Ryschawy, Karel Studnar, Heiner Szamida, Peter Thomas, Ferdinand Ullrich en Peter Witucki.

De exposities zijn mede mogelijk gemaakt door het Auslandsinstitut “Die Brücke” van de stad Recklinghausen en door de gemeente Dordrecht.De opening wordt op zaterdag 1 augustus om 17 uur verricht door wethouder Karin Lambrechts.Deze tentoonstelling is te bezichtigen van vrij-zo van 13.00-17.00.

Wanneer?
Van 1 augustus 2015 13.00 uur tot 5 september 2015 17.00 uur
Organisator
Pictura Dordrecht
info@pictura.nl
Locatie:
Pictura Dordrecht
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.