Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Portret van een Tuin

Portret van een Tuin

September is de maand van meerdere filmevents in Cinema The Movies Dordrecht. De komende week de eerste twee:

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 september (om 19:30 uur) is er een bijzondere vertoning in The Movies Dordrecht vanwege Open Monumenten : PORTRET VAN EEN TUIN.

De film toont de vier seizoenen in de tuinen van Landgoed Dordwijk, een monumentale buitenplaats verscholen te midden van de Dordtse woonwijken. We zien de pracht van die tuinen, in oude glorie hersteld door tuinbaas Daan van der Have en zijn team. We zien ook de passie voor en het vakmanschap in ouderwets tuinieren. Een veelheid van gewassen, fruitbomen en kruiden wordt in het ritme van de natuur gezaaid, gepoot, gesnoeid en uiteindelijk geoogst.  De 85-jarige snoeimeester Jan Freriks draag al doende zijn kennis over. Twee mannen die kalm en ontspannen hun liefde voor tuinieren met elkaar delen.

Regisseur Rosie Stapel en/of tuinbaas Daan van der Have zijn aanwezig voor een gesprek (Q&A) na afloop van de film.

Wanneer?
Van 11 september 2015 19.30 uur tot 12 september 2015 00.00 uur
Organisator
The Movies Dordrecht
Locatie:
The Movies aan de Nieuwstraat 60-62
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.