Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Maak een reis door het Biesboschverleden

Maak een reis door het Biesboschverleden

Op zaterdag 12 september a.s. organiseert Biesboschcentrum Dordrecht een cultuurhistorische dag op het zogenaamde Griendmuseumpad.
De historische dag biedt een scala aan activiteiten en demonstraties voor jong en oud waarin de geschiedenis van de Biesbosch uitgebreid aan bod komt. Varen met een open fluisterboot door de Biesbosch langs historische plekken, wandelen over het Griendmuseumpad en demonstraties van oude griendwerkersambachten. Beleef hoe griendwerkers leefden, bezoek hun onderkomens, leer netten breien en zie hoe de grienden gehakt worden.

Vanaf 11.00 uur zijn er verdeeld over de dag vier afvaarten. De excursie start met een vaartocht van ongeveer drie kwartier. De boot zet de deelnemers af bij de Stenen Keet, waar diverse demonstraties en activiteiten plaatsvinden, waaraan men desgewenst kan deelnemen. Vervolgens wandelt men over het Griendmuseumpad langs de verschillende cultuurhistorische objecten waar ook demonstraties en rondleidingen worden georganiseerd en wandelt men verder naar het pontje dat de deelnemers terugvaart naar het Biesboschcentrum.

De excursie duurt ongeveer 3½ uur. De kosten voor deelname bedragen € 10,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen van 4 t/m 16 jaar. Vooraf reserveren wordt aanbevolen om teleurstelling te voorkomen. Per afvaart is plaats voor 40 deelnemers.

De historische dag wordt georganiseerd in samenwerking met een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers die het hele jaar de cultuurhistorische objecten onderhouden en als gids bezoekers rondleiden door de Biesbosch.

Reserveren voor deelname historische dag: telefoninsch of per mail bij Biesboschcentrum Dordrecht.

Het Griendmuseumpad is deze dag gesloten voor andere wandelaars.

Wanneer?
12 september 2015 van 11.00 tot 00.00 uur
Organisator
Biesboschcentrum Dordrecht
078 770 53 53
info.biesbosch@dordrecht.nl
Locatie:
Baanhoekweg 53
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.