Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open Monumentendag in teken Kunst & Ambacht

Open Monumentendag in teken Kunst & Ambacht

Kunst & Ambacht. Dat is het thema van de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in ruim 60 monumenten in de historische binnenstad van Dordrecht.

Liefhebbers van Cultuur en Kunst is a.s. za. 12 en zo. 13 september 2015 vanaf 10 uur tot 17.30 uur Open Huys in de Historische Binnenstad van ruim 60 Monumenten. Het thema is; Kunst & Ambacht

Het Rijksmonument waar KunstGalerij EUROP ART, Grotekerksbuurt 6 & 8 is gevestigd is 350 jaar oud.
Bouwjaar : omstreeks 1665
Bouwstijl: o.a.  XIX .
Oorspronkelijke functie : KoopmansHuys.

In 1976 bezochten de toenmalige Prinses Beatrix, Prins Claus, de 9 jarige Prins Willem Alexander en zijn broers het Atelier van Houtschrijnwerker Bert Stoop. De houtschrijnwerker werkte toen aan houtsnijwerk voor het zeilschip van de Koninklijke Familie "De Groene Draeck".

Het Atelier van Bert Stoop is nog steeds in orginele staat en te bezoeken tijdens Open Monumenten Dagen; Grotekerksbuurt 8. Historische Binnenstad v. Dordrecht. Uw gastheer is William D. ( Bill) Hermsen.

Wanneer?
Van 12 september 2015 00.00 uur tot 13 september 2015 00.00 uur
Organisator
Monumentendag
Locatie:
Dordrecht
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.