Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Infoavond Otto Dickeplein

Infoavond Otto Dickeplein

De stad ligt er mooi bij, maar er zijn enkele plekken waarvan iedereen vindt dat ze een opknapbeurt kunnen gebruiken. Na bijeenkomsten over de Grote Markt en Visbrug wordt op woensdag 23 september het Otto Dickeplein onder het vergrootglas gelegd.

Stichting de stad vraagt zich af hoe het plein een ‘winderig tochtgat’ heeft kunnen worden en nodigt sprekers om over oplossingen na te denken. Hoe kan het plein veranderen in een gastvrije en waardige entree van de stad?

De avond heeft plaats in DordtYart, op steenworp afstand van de te bespreken plek.
 
Het Otto Dickeplein ligt aan het Drierivierenpunt, biedt bewoners een geweldig uitzicht en ontvangt dagelijks honderden reizigers. Maar is het verblijf er aangenaam? De bebouwing rond het plein dateert uit de vroege jaren negentig van de vorige eeuw en is bepaald niet verheffend, vindt de stichting. Lichtpuntjes zijn het oude veerhuis met de uitbreiding van architect Bertus de Kock uit 1992. Het gebouw staat naast de aanlegsteiger van de waterbus en de door Zwarts & Jansma ontworpen brug over de Riedijkshaven naar het Noorderhoofd.
Het Otto Dickeplein is een belangrijke entree van de binnenstad aan het water. De plek wordt straks ook onderdeel van de route van de binnenstad naar de nieuwe wijk Stadswerven als de Prins Clausbrug gereed is. Stichting de stad vindt het hoog tijd voor een onderzoekend debat.
 
De sprekers zijn Frits Baarda, die als betrokken Dordtenaar en journalist de omgeving verkende en zijn ervaringen wil delen. Edwin van Son, stedenbouwkundige van de gemeente Dordrecht, geeft een korte analyse van de situatie van toen en nu. Franz Ziegler en Ivar Branderhorst van het gelijknamige bureau voor stedenbouw en architectuur geven hun visie. Dat doet ook Peter Veenstra van het bureau Lola landscape architects. Het debat staat onder leiding van Rinald van der Wal.
 
De bijeenkomst is onderdeel van ‘Water tekent de stad’, in 2015 de activiteitenreeks van Stichting DE STAD.
 
Woensdag 23 september 2015 | aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 | entree gratis
DordtYart | Maasstraat 11 | Dordrecht | www.stichtingdestad.com  
 

Wanneer?
23 september 2015 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordtyart
078-632 1200
Locatie:
Maasstraat 11
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.