Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Sixtiesnight: The Revolvers

Sixtiesnight: The Revolvers

De sixties vieren hoogtij op vrijdagavond 25 september bij Jazzpodium DJS. Die avond komen The Revolvers naar Dordrecht, een van de beste sixties-bands van Nederland. Niet voor niets waren ze een week lang de huisband van NPO Radio 2 tijdens ‘Made in the Sixties'.
Vijf mannen gehuld in stijlvolle retro-outfits spelen vol overgave het beste dat de jaren zestig voortbrachten: The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Who, The Small Faces, noem maar op. Klassiekers, maar ook onbekende pareltjes, door The Revolvers van de vergetelheid gered. Nostalgie voor de een, lekker loos gaan voor een ander. Sixtiesmuziek zoals die destijds in ‘Swinging London’ geklonken moet hebben.

The Revolvers ontstaan in 1998 uit fifties-rock & roll band The Rascals. Dirty Marc (Marc Lange - zang), Billy (Willem van Wordragen - bas), D-Day (Dominique Maassen - drums) en B-J (BJ Baartmans - gitaar) spelen dan al zo’n achttien jaar samen, in bands met illustere namen als The Tuney Tunes, Square Objects, the Sqeatles en Bengels.

Als Baartmans The Rascals verlaat, wordt zijn plaats ingenomen door gitarist Dice (Eric van Dijsseldonk), die dan net bij De Gigantjes is vertrokken. De koers wordt verlegd naar Britse beat en de naam veranderd in The Revolvers (vrij naar het legendarische album van The Beatles).

De band begint aan een ‘never ending tour’ langs clubhuizen, muziekcafés, sixtiesparties en festivals en laat overal een onuitwisbare indruk achter. Ook brengen ze een EP uit met vijf ‘modern beat classics’, inmiddels een waar collector’s item.

In 2003 komt toetsenist Dr. Robert (Rob Geboers) de gelederen versterken op Hammondorgel en piano. Deze wonderdokter speelde onder meer bij Brainbox en Mick Taylor en dient de groep een flinke soul-injectie toe. Voortaan kan er pas écht gedanst worden, op groovy nummers van onder meer de Spencer Davis Group en Eddie Floyd. In combinatie met de energieke ‘presence’ van frontman Marc, de strakke meerstemmige zang, legendarische gitaarriffs en de authentieke sound van de band, zijn nu alle ingrediënten aanwezig voor een unieke ‘sixties experience’.

Begin 2015 verlaat bassist/zanger Willem van Wordragen de band na zeventien mooie jaren. Zijn plaats wordt ingenomen door Richard van Wallenburg, en met een vernieuwd repertoire trekken The Revolvers onvermoeibaar verder.

Datum: Vrijdag 25 september 2015
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Zaal open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar € 4,-

Wanneer?
25 september 2015 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.