Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Demonstratie Vergulden in Dordrechts Museum

Demonstratie Vergulden in Dordrechts Museum

Hoe krijgt een beschadigde authentieke schilderijlijst zijn oorspronkelijke allure weer terug?

In het Dordrechts Museum is vijf eeuwen schilderkunst omgeven door puntgave omlijsting. Oude lijsten raakten ooit in verval, aangetast door de tand des tijds. Tijdens de demonstratie Vergulden op zondag 27 september in het Dordrechts Museum, laat lijstenmakerij Gregor’s Lijsten zien hoe vergulde ornamentlijsten weer in oude luister worden hersteld.

Gregor’s Lijsten is één van de weinige lijstenmakers in Nederland waar originele lijsten op traditionele en ambachtelijke wijze worden opgeknapt. Een eeuwenoud vakmanschap met gebruik van materialen en grondstoffen uit een ver verleden. Maar met een kwaliteit die garant staat voor een lange toekomst. Met liefde voor het vak, een gedegen vakkennis en een feilloos gevoel voor schoonheid heeft de lijstenmakerij naam gemaakt bij kunstenaars, kunsthandels, musea en particuliere verzamelaars.

Demonstratie Vergulden l zondag 27 september l Dordrechts Museum l 14.30 uur l gratis l aanmelden: www.dordrechtsmuseum.nl/tickets of bij de balie.
 

Wanneer?
27 september 2015 van 14.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.