Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dordtse binnenstad toont diversiteit tijdens Dordrecht Pakt Uit

Dordtse binnenstad toont diversiteit tijdens Dordrecht Pakt Uit

Dordtse binnenstad toont diversiteit tijdens Dordrecht Pakt Uit

Aanstaande koopzondag 27 september staat weer in het teken van Dordrecht Pakt Uit. Na twee eerdere succesvolle edities zullen de winkeliers en horeca weer uitpakken. Naast allerlei leuke acties en kortingen bij de winkeliers zijn er op diverse plekken in de binnenstad activiteiten georganiseerd.

Op meerdere locaties in de binnenstad is er straattheater. Zo zijn er Steltlopers, een rijdende aquarium-auto en een acrobaat op vier meter hoogte. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop bucket-drumming en op de Statenplaats leren kinderen op een speelse manier hoe ze kunnen recyclen.

Voor het tweede jaar op rij kunnen kinderen zich tevens uitleven tijdens het springkussenfestival op het Bagijnhof. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier gratis een parcours lopen langs gigantische springkussens, sommige zijn wel 15 meter lang.

Liefhebbers van culinaire hoogstandjes komen ook aan hun trekken bij de Smaakmarkt op de Nieuwstraat, de street-food stalletjes op het Statenplein en de voorloper op Dordt op je Bord in 2016, de Dordt op je Bord Tour. Nieuw dit jaar is het Bierfestival SCHUIM dat plaatsvindt op de Vismarkt bij Otto e Mezzo, waar bezoekers meerdere speciaalbieren kunnen proeven van verschillende bierbrouwerijen.

Verder kunnen bezoekers genieten van veel live-muziek. Op het Scheffersplein treden gedurende de dag artiesten en een DJ op. Het evenement wordt op zondagmiddag afgesloten door een optreden van The Originals, deze band speelt verzoeknummers van het publiek en zij geven van circa 16.00 tot 18.30 uur een spetterend optreden op het Statenplein.

Dordrecht Pakt Uit wordt dit jaar georganiseerd in een samenwerkingsverband tussen Koninklijke Horeca Nederland, POBD, Dordtse Ondernemersvereniging, Dordrecht Marketing en de gemeente Dordrecht.
 

Wanneer?
27 september 2015 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordrecht pakt uit
Locatie:
Binnenstad
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.