Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Blues: Wolf Mail

Blues: Wolf Mail

Op vrijdag 2 oktober speelt in Jazzpodium DJS de Canadese bluesman Wolf Mail. Zijn passie voor ruwe, diepe blues van Elmore James tot John Lee Hooker met een mix van hedendaagse soul maakt, samen met zijn intense, diepe stem, van Wolf een charismatisch en onderscheidend muzikant. Het gitaarwerk van Mail kent onmiskenbare invloeden van Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Eric Clapton, met een Peter Green-touch, maar wordt toch gekenmerkt door een eigen stijl én geluid. Het optreden in DJS is, naast dat in Heerhugowaard, het enige in Nederland van deze Europese najaarstour.

Als het gaat om de liefde voor muziek, is Wolf Mail een muzikant die niet gelooft in het compromis. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De oorspronkelijke zanger-gitarist en songwriter is erin geslaagd om een sterke internationale fanbase op te bouwen door middel van twintig jaar constant toeren en het regelmatig uitbrengen van van goed materiaal.
De release van zijn 'live Blues op het Rode Plein' in Moskou, zijn hit met de song 'Hello' in de Japanse Top 10 en de onlangs uitgebrachte DVD/CD-box 'Live at the Oseana Auditorium - Norway' bewijzen dat. Wolf Mail is bijna net zo bekend om zijn zang als zijn gitaarspel. De Australische krant Southern Star schreef: “De man heeft een stem die kippenvel veroorzaakt op je rug. Diep en intens”.

Geboren in Montreal, Canada en getogen in het zuiden van Frankrijk en Californië, groeide Wolf Mail op als een reizende nomade. Op de leeftijd van 10 had hij voor het eerst een gitaar in handen en luisterde naar albums van Elmore James en John Lee Hooker. Zijn eerste optreden had hij op 14-jarige leeftijd en vertrok op zijn 17e uit huis om op tournee te gaan met zijn eigen band. Twee jaar later, met een paar honderd dollar in zijn zak en een one-way ticket van New York naar LA, verhuisde hij naar Californië.
Gedurende zijn verblijf in LA kwam hij in aanraking met vele muzikanten, stijlen en clubs. Leerde er zich staande te houden in een jungle door zijn eigen doel na te streven. De doorbraak voor Wolf Mail kwam toen hij door Robben Ford werd gevraagd om hem te ondersteunen tijdens zijn Europese tournee. Een reeks van Europese tourdata volgde en Wolf Mail wist zich verzekerd van ruime aandacht en belangstelling voor zijn muziek. Verzoeken begon te komen uit Japan, Australië, Rusland, Scandinavië en vele andere plaatsen. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Wolf Mail behoort vandaag de dag tot de top van een nieuwe generatie van bluesrockgitaristen. Hij is een gepassioneerd en betoverende speler, of, zoals Tony Jaggers vermeldt: “Woorden kunnen de intensiteit en helderheid die deze man uit zijn gitaar weet te halen niet omschrijven”.
Wolf heeft een zeer heldere, krachtige en toch dynamische gitaarstijl. The London Times schreef: “Emoties wringend uit alle tonen en iedere noot telt”. Guitar Player Japan beschrijft hem als: “The new master of the Telecaster”. Maar de Moscow Times vatte het waarschijnlijk allemaal het best samen: “Wolf Mail is a full-on Blues Gypsy Wizzard”.

Datum: Vrijdag 2 oktober 2015
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Zaal open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 8,- / leden, jongeren tot 25 jaar € 4,-
 

Wanneer?
2 oktober 2015 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.