Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dordtse Torenmuziek

Dordtse Torenmuziek

13.00 uw Stadhuis: Torentransconcert.
Koperblazers van JUBAL uit Dordrecht,. speten vanaf de torentrans van het oude Stadhuis in samenspel met het nieuwe carillon,. Er klinken bekende melodieën zoals "Somewhere Over the Rainbow' en' Let's Groove'. Tussendoor speelt de beiaardier Boudewijn Zwart improvisaties over kinderliedjes.

13,30 uur Demonstratie wisselluiden 't Klockhuys onder leiding van Paul en Harm-Jan de Kok, wordt uitleg gegeven bij het typisch Engelse Change-Ringing (wisselluiden). Op de zolder van "t Klockhuys (tegenover de toreningang) hangen 8 klokken die op een speciale manier 360 graden gedraaid worden. Via een ingewikkeld systeem, klinken de klokken steeds in verschillende volgorde. Mooi om te horen. Leuk om te zien.

14.00 uur Kinder-Farnilieconcert err Luisterwedstrijd in de Torenhal.
Kinderen en klokken blijkt een feestelijke tombinatie. Vorig jaar viel de datum vari de Dordtse Torendag precies op 4 oktober en was het eeri heuse Beiaar Dierendag, Dit jaar mogen de kinderen weer helemaal losgaan in de Torenhal. De torenblazers von JUBAL uit Dordrecht weten echt van toeten en blazen. Samen met de stadsbeiaardier spelen zij op de reizende beiaard. De muziek en verschijning van Judith Groen (cello) en Maureen Wong (piano) geven het geheel een extra kleur. Bij de luisterwedstrijcl kunnen de kinderen een mooie prijs winnen.

14,45 uw Kakofonie-concert met ijs!
Wie niet tegen lawaai kan, en wie geen ijs lust, blijft maar beter weg bij dit onderdeel. De kinderen mogen. namelijk zoveel lawaai maken als zij maar willen. Daarvoor maken zij gebruik van de bellen in de reizende beiaard. Als zij zelf nog iets 'lawaaierigs' van huis willen meenemen, dan mag dat natuurlijk. Maar wat alle lawaaischoppers sowieso krijgen; een heerlijk ijsje.

15,15 uur Speurtocht„ Torenbeklirnming, Klokluiden en Beiaard-demonstratie
Na al het lawaai, vervolgt het programma met een stille tocht naar de geheime zolders van de kerktoren. Normaal gesproken blijven deze zolders dicht, rnaar vandaag is speciaal voor de kinderen een speurtocht in de toren uitgezet. Let goed op. vul de juiste antwoorden in, geniet van het uitzicht en win een mooie prijs.
 

Wanneer?
3 oktober 2015 van 13.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordtse Torenmuziek
Locatie:
Oude stadhuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.