Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Werelds! Baoema

Werelds! Baoema

Zaterdag 3 oktober ademt Jazzpodium DJS in al zijn poriën Afrika; het continent met een grote diversiteit aan muziekstijlen. Dat is wat de band Baoema het publiek laat beleven. Stijlen zoals soukous, ndombolo en de Congolese Rhumba, maar ook West-Afrikaanse invloeden zijn te horen door het gebruik van traditionele West-Afrikaanse instrumenten als de ngoni, sabar en de djembe. Baoema bewijst dat deze instrumenten ook prima passen in de muziek van nu. Hun muziek is swingend en sprankelend, ritmisch en melodisch, vrolijk en troostrijk, traditioneel én van het hier en nu.

Met zijn groot gevoel voor performance maakt leadzanger Basile Maneka van elk optreden een feest. En tijdens een feest mag gedanst worden. Baoema nodigt dan ook iedereen uit om met hen de avond swingend door te brengen. Als hommage aan de in 2013 overleden Tabu Ley Rochereau, icoon van het Congolese levenslied, zal een gastzanger een aantal van zijn mooiste liedjes ten gehore brengen.

Line-up: Basile Maneka Lukadi: zang/gitaar, Moussé Pathé: percussie (sabar en djembé), Marcello Roosenstein: gitaar, Oeds Bouwsma: basgitaar/zang, Dramana Diarra: drums/zang/ngoni.

Werelds! brengt elke 1e zaterdag van de maand een feestelijke live band die 'wereldmuziek' speelt, variërend van Balkanbeat tot Latin en van Afrikaans tot Reggae.

Datum: Zaterdag 3 oktober 2015
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Zaal open: 20.30 uur / Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-
 

Wanneer?
3 oktober 2015 van 20.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.