Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Sociale wijkteam, natuurlijk mét bewoners

Sociale wijkteam, natuurlijk mét bewoners

Ze zijn nieuw, ambitieus, zeer verschillend en ze zijn in bijna 90 procent van de steden te vinden: sociale wijkteams. Hun doel: zorg bieden dichtbij bewoners. Die taak zien veel actieve bewoners ook al jaren voor zichzelf. Logisch dus dat die bewoners betrokken worden bij de wijkteams? Maar hoe? Bewoners en professionals: kom naar onze bijeenkomst op 3-10 om kennis te delen en op te doen. Sociale wijkteams hebben de taak om zorg in de wijk te organiseren. De precieze invulling van de wijkteams, de samenstelling en welke zorg ze bieden verschilt per gemeente. In een klein deel van de gemeenten is er een vaste rol voor actieve bewoners. Terwijl het zo logisch is om met hen samen te werken: zij nemen al veel zorginitiatieven in de wijk. Ze bieden ontmoetingsplekken in een buurthuis, organiseren burenhulp of zetten zelfs een zorgcoöperatie op.

Deze actieve bewoners kennen de buurt en de mensen. Daarom ligt het voor de hand hen een rol te geven in het wijkteam. Maar welke? En hoe kan de samenwerking tussen bewoners en professionals het beste georganiseerd worden? Voorbeelden van de rol van bewonersOp deze bijeenkomst komen voorbeelden aan bod van wijkteams waar actieve bewoners een vaste rol hebben. Zo zijn in Eindhoven bewoners betrokken bij de werving en selectie van medewerkers van de sociale wijkteams. En hebben bewoners meegedacht over de organisatievisie van de teams. Ook is BewonersBedrijven Zaanstad een interessant voorbeeld, deze verenigde bewoners zijn onderaannemer in twee sociaal wijkteams.

Ze richten zich op een aantal kerntaken, waaronder participatie naar werk en het versterken van buurtkracht.Na de presentaties zullen we samen in gesprek gaan over (onbenutte) kansen en mogelijkheden maar ook valkuilen voor bewoners en professionals. Alles om te komen tot sterke en echt sociale wijkteams waarbij bewonersbetrokkenheid natuurlijk is. Programma13:30 ‘Welkom!’ door dagvoorzitter Nico de Boer13:45 Presentatie van voorbeelden van bewonersbetrokkenheid bij sociale wijkteams14:45 Ronde tafelgesprekken. Hoe werkt het bij jou? Hoe is het georganiseerd? Wat blijkt niet te werken, waar kunnen we iets van leren?15:45 De mooiste lessen, kansen, mogelijkheden en valkuilen op een rij16:00 Afsluiting en lekkere borrelVind hier het de digitale uitnodiging. Praktische infoTitel: Sociale wijkteams, natuurlijk mét bewonersDatum: zaterdag 3 oktoberLocatie: Crabbenhoeve , Van Karnebeekstraat 2, 3317 KX DordrechtTijdstip: 13:30 – 16:00Kosten: 15 euro voor bewoners, 50 euro voor beroepskrachten, LSA-kernleden ontvangen korting, LSA-kernleden gaan gratis

Wanneer?
3 oktober 2015 van 13.30 tot 16.00 uur
Organisator
LSA
06-10536522
marieke@lsabewoners.nl
Locatie:
Crabbenhoeve, Van Karnebeekstraat 2
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.