Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezen=weten² tour

Vivian den Hollander en Mark Bentum
Schrijfster Vivian den Hollander vertelt over haar nieuwe boek Spekkie en Sproet. Spion uit de lucht. In een speelgoedwinkel ontmoeten Spekkie en Sproet een whizzkid die een drone komt kopen. Als neef Nelson komt waarschuwen dat er veel inbraken in de buurt zijn denken Spekkie en Sproet dat die drone daar wel eens handig voor zou kunnen zijn.

Maar dat is nog niet alles!
Vivian komt samen met wetenschapper Mark Bentum. Hij werkt o.a. bij sterrenkundig instituut ASTRON. Eén van de grootste projecten waar hij aan werkt is OLFAR: een grote radiotelescoop die gebouwd wordt in het heelal. De telescoop zal bestaan uit tientallen hele kleine satellieten die rondom de maan gaan vliegen. Met deze telescoop willen ze antwoord krijgen op één van de belangrijkste vragen in de sterrenkunde: hoe is het heelal ontstaan?

Kom luisteren, vragen stellen en wie weet ontdek jij wel bijzondere dingen over het heelal!

Praktische informatie
Datum: woensdag 7 oktober
Tijd: 14.30 - 15.30 uur
Locatie: bibliotheek Crabbehof Dordrecht
Voor wie: 5 - 12 jaar
Prijs: gratis

Aanmelden via de website.

Wanneer?
7 oktober 2015 van 14.30 tot 15.30 uur
Organisator
De Bibliotheek AanZet vestiging Crabbehof
Locatie:
De Savornin Lohmanweg 110
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.