Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

John Lennon 75 jaar

John Lennon 75 jaar

Op vrijdag 9 oktober staat in Jazzpodium DJS de muziek van John Lennon centraal. Op deze dag zou Lennon 75 jaar zijn geworden. Een fraaie selectie Dordtse musici brengt vanavond de mooiste Lennon-composities ten gehore.

John Lennon was een Engelse popmusicus en activist die vooral bekend werd als oprichter van The Beatles. Een van de bekendste popmusici ooit. In 1980 werd hij voor de deur van zijn huis in New York doodgeschoten.

Ook als solist maakte Lennon (gedeeltelijk samen met zijn vrouw Yoko Ono) een bloeiende carrière door, waarmee hij bekend werd als een van de belangrijkste gezichten van de hippiebeweging. Naast zijn muzikale en culturele bijdrage leverde Lennon ook politieke en filosofische inzichten als vredesactivist en vrijdenker. Het nummer Imagine geldt hiervan als bekendste en duidelijkste voorbeeld.

De lijst van Dordtse musici is groot: Marianne Noble, Frank Fish, Roel Esseboom, Randy Derkhof, Tom Punt, Ton van der Kolk, Johan Struik, Jeroen Bakx, Kees Elsman, Evert Houtman en Timothy van der Holst gaan zich vooral richten op Lennon's solorepertoire en de beste Beatlessongs waar Lennon onmiskenbaar in doorklinkt. Denk aan songs zoals Jealous Guy, Woman, Imagine en Cold Turkey, maar ook aan nummers van the Beatles zoals Don’t let me Down, I am The Walrus en Hide your love away..

Datum: Vrijdag 9 oktober 2015
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Zaal open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

Wanneer?
9 oktober 2015 van 21.30 tot 00.00 uur
Organisator
Jazzpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.