Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kinderboekenweekconcert Phil wordt wederom een groot feest

Kinderboekenweekconcert Phil wordt wederom een groot feest

Alle kinderen opgelet, want het Benevia Muziekcentrum aan de Spirea nr. 7 is op zaterdag 10 oktober 2015 vanaf 14.00 uur dé feestlocatie van Dordrecht. Phill Kidzz, Phil Young en Petertainment brengen een leuke feestshow in het teken van de Kinderboekenweek. Het belooft weer een spannende middag te worden met als thema        

Raar maar waar . Natuur en Wetenschap staan dit jaar centraal. Phil Young heeft speciaal voor dit concert een muziekstuk ingestudeerd dat heet Stratosfeer.

Afterparty
Na afloop staat er in de foyer een glaasje drinken en wat lekkers voor alle kinderen klaar. Er is een aantal stands waar kinderen zelf met muziekinstrumenten aan de slag kunnen. Binnenkort gaat er weer een nieuwe serie gratis blokfluitlessen van start, waarvoor die middag kan worden ingeschreven. Kinderenboekenwinkel De Giraf biedt een mooie selectie kinderboeken aan.

Toegang
Het programma is vooral geschikt voor jonge kinderen. Kinderen tot 16 jaar kunnen het concert gratis bijwonen. De overige bezoekers betalen 3,50 euro voor een toegangskaartje, die voor aanvang van het concert aan de zaal te koop zijn. Op vertoon van de jeugdbibliotheekpas, heeft één ouder gratis entree. De zaal gaat ongeveer een half uur voor aanvang open.

Over het Dordrechts Philharmonisch Orkest
De jeugdafdeling van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Phil Kidzz en Phil Young bestaat uit zo’n 30 muzikantjes, in leeftijd variërend tussen 8 en 16 jaar. Kinderen uit het Phil Young orkest spelen minimaal op het niveau HaFaBra-A. De blokfluitgroep en vervolgens Phil Kidzz stomen de allerjongste muzikantje klaar voor dit orkest. Via het Dordrechts Philharmonisch Orkest volgen alle jongeren muzieklessen bij muziekscholen of privé muziekleraren. Iedere donderdagavond repeteert het orkest, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het samenspel.

Naast de muzikale ontwikkeling hecht de Phil ook veel waarde aan gezelligheid en sociale ontwikkeling. Jaarlijks worden, naast concerten, dan ook activiteiten georganiseerd om de jeugdleden op een plezierige manier bij de muziekvereniging te betrekken. Om het contact met het Grootorkest te verstevigen en de voorbereiding op de overstap daarheen te vereenvoudigen, worden onder andere snuffelrepetities geprogrammeerd, waarbij de jeugdleden van zeer dichtbij een repetitie van het Grootorkest bijwonen.

Wanneer?
10 oktober 2015 van 14.00 tot 00.00 uur
Organisator
DPHO
Locatie:
Muziekgebouw Benevia
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.