Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Carminis Consort

Carminis Consort

In de Trinitatiskapel is op zaterdagmiddag 31 oktober een optreden mee te maken van het Carminis Consort, het ensemble voor Oude muziek, dat sinds begin vorig jaar spraakmakende optredens verzorgt met originele programma's. Op het programma staan koralen van Scheidt, duetten van Schütz en Schein, en orgelwerk van Scheidt. Deze componisten uit Midden- en Zuid-Duitsland in de zeventiende eeuw worden te weinig uitgevoerd en dit repertoire is het visitekaartje van de groep.  Het is hun eerste optreden in de reeks van drie concerten 'Carminis Consort in de Trinitatiskapel 2015-2016'.

Het kern van het ensemble wordt gevormd door vier leden, waarvan er nu drie hun opwachting maken : sopraan Ineke Baksteen en mezzo-sopraan Margareth Iping hebben beiden een hele carrière achter de rug in de muziek en worden in hun zang bijgestaan door organist  Tjalling Roosjen. Hij bespeelt in dit concert het grote en kleine orgel van de kapel. De drie musici kennen elkaar door hun deelname als zangers in het professionele kamerkoor Basilius College.

De vocale duetten in dit concert zijn heel divers van karakter. Goed hoorbaar is dat Heinrich Schütz een tweetal keer studiereizen maakte naar Italië en in zijn vrije stijl beïnvloed is door Monteverdi en de Gabrieli's . De duetten van Schein, ruim vòòr Bach cantor in de Thomaskirche in Leipzig, worden gekenmerkt door een strengere en ritmisch eenvormiger stijl.

Het concert  in de Trinitatiskapel,  Vriesestraat 20-22 in Dordrecht, begint om 15.30 uur en duurt een uur zonder pauze. Toegang Euro 7,50 euro, inclusief programmaboekje. Passepartout voor drie concerten ook verkrijgbaar aan de kassa.

Wanneer?
15 oktober 2015 van 15.30 tot 00.00 uur
Organisator
Trinitatiskapel
Locatie:
Vriesestraat22
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.