Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Je naam in spijkerschrift leren schrijven voorafgaand aan muziektheatervoorstelling Gilgamesj Superheld

Je naam in spijkerschrift leren schrijven voorafgaand aan muziektheatervoorstelling Gilgamesj Superheld

Op 17 oktober zal het Gilgamesj epos, het oudste meesterwerk uit de wereldliteratuur, als muziektheater productie in het Energiehuis in Dordrecht in première gaan.  Het is de eerste uit een reeks van zes voorstellingen. Voorafgaand aan de voorstellingen kan je jouw naam in spijkerschrift op een kleitablet leren schrijven.

Je naam in spijkerschrift is een actief voorprogramma en toegankelijk voor kleine en grote deelnemers. Je krijgt de kans om dit oude schrift in korte tijd te leren en je eigen naam met persoonlijk symbool in een kleitablet te schrijven. Dit tablet wordt in de voorstelling gevoegd: in het decor en de handelingen van de zangers. De deelnemers krijgen de kleitabletten na afloop van de voorstelling mee naar huis. De workshop duurt 45 minuten en is kosteloos. Aanmelden voor de workshop kan via secretariaat@hldiep.nl

De workshops zijn geïnspireerd op het Gilgamesj epos dat 3000 jaar geleden gevonden is en opgetekend was in spijkerschrift op 12 kleitabletten. Het verhaal is echter al 5000 jaar oud, ouder dan Homerus. Het gaat over twee vrienden die op zoek gaan naar eeuwige roem, onsterfelijkheid en later naar eeuwige jeugd. Deze zoektocht blijkt immer actueel. Naast het herkenbare thema is er de hele voorstelling van alles te zien en te beleven op het podium waardoor het toegankelijk is voor jong (8+) en oud.

Gilgamesj.Superheld! is een productie van Muziektheater Hollands Diep en Silbersee uitgevoerd door strijkkwartet ZAPP4 en de zangers en spelers Jussi Lehtipuu als Gilgamesj, Maciej Straburzyński als Enkidoe en Carina Vinke als Isjtar. De fantasievolle compositie is van Oene van Geel en Jasper le Clercq, een combinatie van groove, klassiek en improvisatie. ZAPP4 is bekend om zijn spetterende podiumpresentatie. Een energieke, poëtische productie met originele deelname van aardewerken mensjes!  

De muzikale leiding is in handen van Romain Bischoff (Silbersee), de regie is van Cilia Hogerzeil (Muziektheater Hollands Diep): “Als je jong bent denk je onsterfelijk te kunnen zijn door beroemd te worden! Als je ouder wordt, ga je je inspannen om eeuwig jong te blijven. Dit is iets van alle tijden en opmerkelijk dat dit al 5000 jaar in onze menselijke genen zit”.

Wanneer?
17 oktober 2015 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Energiehuis
Locatie:
Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.