Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Aan tafel met… Joost Krijnen in Dordrechts Museum

Aan tafel met… Joost Krijnen in Dordrechts Museum

Een interview met winnaar De Scheffer 2015  

Op zondag 1 november is aanstormend jong schildertalent en winnaar De Scheffer 2015 Joost Krijnen in De Zaal van het Dordrechts Museum te gast bij Aan tafel met…Tijdens een interview vraagt conservator Moderne Kunst Gerrit Willems de beeldend kunstenaar naar het denkproces achter de coulissen van zijn creaties.

Krijnen (Breda 1983) toont in zijn werk de kracht van wit en durf. Verschillende aspecten van het ontstaansproces zijn fysiek aanwezig en hebben een sterk tekenachtig karakter. Deze versmelting van teken- en schilderkunst is een werkwijze die nog niet in de collectie van het museum vertegenwoordigd is. Mede ter completering van de collectie kocht het Dordrechts Museum één van zijn werken aan.

Behalve De Scheffer 2015, prestigieuze aanmoedigingsprijs voor jong schildertalent en uitgegeven door de Vereniging Dordrechts Museum (VDM), kreeg Krijnen onlangs uit handen van Zijne Majesteit de Koning ook de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst.

De Schefferprijs bestaat uit de aankoop door het Dordrechts Museum van één van Krijnens werken met steun van VDM. Daarnaast kreeg hij zijn eigen (tijdelijke) tentoonstelling Joost Krijnen, Winnaar De Scheffer 2015, in het onlangs geopende Lang leve de Collectie! Speciaal voor deze tentoonstelling maakte hij in het museum een werk op zaal.

Zondag 1 november l Aan tafel met...Joost Krijnen, winnaar De Scheffer 2015 l 14.30 uur l Dordrechts Museum, De Zaal l € 5,-, exclusief museumentree l ticketverkoop; www.dordrechtsmuseum.nl of bij de balie.
 

Wanneer?
1 november 2015 van 14.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordts Museum
+31 (0)78 770 5320
e.kara@dordrecht.nl
Locatie:
Nieuwe Haven 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.