Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Talkshow Kunstmin Live met fotograaf Vincent Mentzel

Talkshow Kunstmin Live met fotograaf Vincent Mentzel

Kunstmin’s eigen talkshow, Kunstmin Live, beleeft op woensdag 11 november de tweede editie met de bekende fotograaf en fotojournalist Vincent Mentzel als hoofdgast. Journalist en columnist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers voeren een avondvullend gesprek met Mentzel over zijn passies en interesses. Beeld- en muziekfragmenten omlijsten het gesprek.  De zaal wordt ingericht als een gezellig café.

De avond zal grotendeels in het teken staan van fotografie,  kunst, jazz en blues. Cabaretière Jennifer Evenhuis en de Kunstmin Live huisband, onder aanvoering van zangeres Sanne Monster, treden op. Ook Wim Kerkhof en Rien de Bruin (bekend van de Amazing Stroopwafels) maken hun opwachting. Zij vertolken het nummer Oude Maasweg en een lied over Dordt.

Bekendste fotograaf van Nederland
Vincent Mentzel (Hoogkarspel, 1945) is een van de bekendste  Nederlandse fotojournalisten. Mentzel groeide op in Dordrecht en heeft nog steeds een stevige band met de stad. Eerder dit jaar was de tentoonstelling ‘Koninkijke foto's - Vincent Mentzel in het Hof’ te zien in de nieuwe expositieruimte in Het Hof van Nederland in Dordrecht. Circa honderd foto’s van Mentzel gaven een beeld van het Koningshuis door de jaren heen. Mentzel werd beroemd door zijn foto's van Haagse politici, maar was ook een graag geziene gast bij het Koninklijk Huis. Zo maakte hij in 1980 en 2010 de staatsieportretten van de toenmalige koningin Beatrix.

Komende hoofdgasten
Op 9 december is vioolbouwer Jan van der Elst de hoofdgast in de derde editie van Kunstmin Live. Kunstenaar Rein Dool is de centrale figuur op 10 februari. En op 9 maart draait Kunstmin Live om striptekenaar Martin Lodewijk. De hoofdgast van de laatste editie, op 13 april, wordt later bekendgemaakt.  

Succesvolle eerste editie
De eerste editie van Kunstmin Live, op 14 oktober, was een groot succes en was volledig uitverkocht. De bezoekers konden genieten van een levendig gesprek met de Dordtse chef-kok Cees Timmerman en van diverse liveoptredens.

Woensdag 11 november, Kunstmin Live begin om 20.00 uur. Kaarten € 12,50

 

Wanneer?
11 november 2015 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Kunstmin Live
Locatie:
Kunstmin
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.