Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Theatervoorstelling Orgel Vreten En de ander

Theatervoorstelling Orgel Vreten En de ander

Persbericht: Orgel Vreten maakt theatervoorstelling ‘En de ander’ ‘En de ander’ is een co-productie met Het Zuidelijk ToneelAls band speelde Orgel Vreten door heel Nederland, op bijna alle grote festivals en bracht twee albums uit. Altijd op zoek naar een creatieve uitdaging vatte frontman Thijs Schrijnemakers vorig jaar het plan om een theatervoorstelling te ontwikkelen.

Na een succesvolle pilot op Oerol in 2014 sloeg Orgel Vreten de handen ineen met toneelgezelschap Het Zuidelijk Toneel (HZT).En de anderIn een muzikale roadtrip neemt En de ander u mee langs de geschiedenis van het Hamonmondorgel, dat dit jaar zijn tachtigjarig jubileum viert. Van de strakke staccato’s van het kerkorgel langs de funky tonen van Booker T., eindigend in een woeste orgel-battle: het handelsmerk van Orgel Vreten.

Na de poppodia zijn nu ook de theaters aan de beurt: Thijs Schrijnemakers maakte samen met dichter Dennis Gaens de voorstelling En de ander, een zoektocht naar een uniek gevoel van samenzijn dat met de ontkerkelijking verdwenen is. Gebruikmakend van de typische kenmerken van een mis ontstaat een bijzondere mix van muziek, poëzie en theater, een moment van bezinning naast een moment van explosie. Zowel luchtig als meeslepend. En natuurlijk met de battle om het Hammondorgel, dat de ontkerkelijking wel heeft overleefd.Het Zuidelijk Toneel is erg enthousiast over de samenwerking met Orgel Vreten, juist vanwege de cross -over tussen muziek, theater en poëzie. Samen geven zij richting aan de zoektocht naar samenzijn in een wereld die steeds anoniemer lijkt te worden.

Wanneer?
12 november 2015 van 20.30 tot 23.00 uur
Locatie:
Machine 3, Dordrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.