Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Heel De Wijnstok bakt

Heel De Wijnstok bakt

Op zaterdag 14 november a.s. vindt in de wijk Dubbeldam de tweede editie van het evenement "Heel de Wijnstok bakt" plaats. Dit jaar is het thema: koekjes! Deelnemers bakken 20 koekjes en dienen deze in bij de jury. De bakker van de lekkerste koekjes krijgt de "Heel de Wijnstok bakt-trofee". De koekjes worden beoordeeld door een vakkundige jury èn een publieksjury. Dus iedereen mag komen proeven.

De vakjury bestaat dit jaar uit Dennis van der Salm en Margot Buizert. Dennis van der Salm is al jaren een bekende kok in Dordrecht. Hij is de chefkok van restaurant Het Bolwerck aan het Dordste Drierivierenpunt. Van der Salm is een vakfreak in hart en nieren: "Patisserie is één van de leukste onderdelen van het vak. Het is fantastisch dat steeds meer mensen enthousiast zijn om te bakken". Dat hij graag bakt, is wel duidelijk. In zijn restaurant wordt namelijk appeltaart geserveerd die door veel klanten wordt benoemd als de beste appeltaart van Dordrecht. "Ik heb een aantal jaren samengewerkt met meesterpatissier Rudolph van Veen dus veel voorbij zien komen. Maar er gaat niets boven een versgemaakte appeltaart." Of dat zo is, kan door iedereen geproefd worden want Van der Salm schenkt er 20 aan de organisatie van het bakfestijn. "Om te verkopen voor het goede doel!", aldus Van der Salm.
 
Ook enthousiast en doorgewinterd thuisbakker Margot Buizert is jurylid bij "Heel de Wijnstok bakt". "Bakken is zó enorm leuk! Het is mijn grote hobby. Dat ik dit keer de baksels van anderen mag beoordelen, is heel erg leuk. Ik hoop vooral heel erg geïnspireerd te worden. Want in de Nederlandse keukens is veel originaliteit en ik ben dan ook benieuwd welke bijzondere recepturen we op Dubbeldam gaan aantreffen!" aldus Buizert. Waar Van der Salm vooral kijkt met vaktechnisch oog, kijkt Buizert vooral als enthousiast thuisbakker. "In het thuis bakken zijn zeker trends te ontdekken. Ik ga dus vooral voor originaliteit en inspiratie."
 
En ook het publiek mag jureren. Koekjes worden verkocht en bij aankoop van drie koekjes mag men een publieksjuryformulier invullen. Ivonne Brienesse, organisator van de wedstrijd: "Proeven start met je ogen. Dat doen we allemaal al voor de televisie bij uitzendingen over bakken. Maar bij onze wedstrijd mag je echt proeven. Is dat niet nóg leuker?" Jong en oud is dan ook van harte uitgenodigd. De opbrengsten van verkoop van de koekjes en de appeltaarten van Het Bolwerck zijn bestemd voor Stichting Kind en Toekomst. Brienesse: "In één van de armste buitenwijken van Kinshasa wachten enkele honderden kinderen op een mogelijkheid om naar school te gaan. De huidige school heeft slechts twee lokalen. Dat is lang niet voldoende om alle kinderen een goede leerplek te bieden. We willen graag dat dit lokaal gebouwd kan worden. Is het niet fantastisch als we dat met iets leuks als het eten van koekjes voor elkaar kunnen krijgen?"
 
De wedstrijd "Heel de Wijnstok bakt" is onderdeel van de Goede Doelen Markt die de Protestantse Wijkgemeente Dubbeldam elk jaar organiseert. De markt wordt gehouden van 14.00 tot 17.00 uur. Prijsuitreiking bakwedstrijd: 16.30uur. Entree is uiteraard gratis. Het adres is: Dubbelsteynlaan-west 70. En: de koffie en koekjes staan voor u klaar! Wilt u nog meedoen met de wedstrijd? Inschrijven kan nog net. Aanmelden en informatie bij Ivonne Brienesse, (ibrienesse@kpnmail.nl).
 

Wanneer?
14 november 2015 van 14.00 tot 17.00 uur
Organisator
De Wijnstok
Locatie:
Dubbelsteynlaan-West 70
Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.