Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Landelijke Orgel en Samenzangdag VOGG

Landelijke Orgel en Samenzangdag VOGG

Op zaterdag 14 november a.s. wordt de jaarlijkse Landelijke Orgel en Samenzangdag gehouden. De dag wordt georganiseerd door de VOGG (Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten). Dit jaar zal de dag plaatsvinden in de Grote Kerk te Dordrecht. Het belooft een zeer bijzondere en afwisselende dag te worden. Onze gastheren zijn Cor Ardesch, de organist van de Grote Kerk, en Boudewijn Zwart. Er wordt gestreefd naar een aansprekend programma voor jong en oud. De beide orgels worden bespeeld en Boudewijn Zwart plaatst zijn ‘Reizende beiaard’ in de kerk. Op het programma staan o.a. samenzang, improvisaties voor orgel en beiaard, 4 handig orgelspel en aansprekend literatuurspel.


In de pauze kunnen de bezoekers de ‘Reizende Beiaard’ in de kerk bekijken, de toren beklimmen en de Dordtse beiaard bekijken. Daarnaast kunnen de kinderen het orgel van de Grote Kerk bespelen!

Het adres van de kerk is Lange Geldersekade 2. Parkeren kunt u het beste in de parkeergarage Spuihaven, Spuiboulevard 304. Vanaf de parkeergarage wandelt u in ca. 7 minuten naar de kerk. Het is mogelijk de kerk per auto te bereiken om mensen die slecht ter been zijn voor de deur af te zetten.

De toegang voor deze dag is gratis. Het ochtendprogramma begint om 10:30 uur en het middagprogramma om 13:45 uur. Deze dag is niet alleen voor organisten maar voor iedereen die van muziek en zingen houdt. Iedereen is hartelijk welkom!
 

Wanneer?
14 november 2015 van 10.30 tot 00.00 uur
Organisator
De Grote Kerk Gemeente
Locatie:
Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.