Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gilgamesj epos als muziektheater (+Video)

Gilgamesj epos als muziektheater (+Video)

Op 17 oktober zal het eeuwenoude Gilgamesj epos als muziektheater productie in het Energiehuis in Dordrecht in première gaan. Het 5000 jaar oude verhaal van twee vrienden, die op zoek gaan naar eeuwige roem en onsterfelijkheid, blijkt immer actueel. Een familievoorstelling voor oud en jong.

Gilgamesj.Superheld! is een nieuwe productie van Muziektheater Hollands Diep en Silbersee uitgevoerd door strijkkwartet ZAPP4 en de zangers Jussi Lehtipuu als Gilgamesj, Maciej Straburzyński als Enkidoe en Carina Vinke als Isjtar.

De fantasievolle compositie is van Oene van Geel en Jasper le Clercq, een combinatie van groove, klassiek en improvisatie. ZAPP4 is bekend om zijn spetterende podiumpresentatie. Samen met de zangers spelen en zingen zij dit avontuurlijke eeuwenoude verhaal over de zoektocht naar de bestemming van de mens. Een energieke, poëtische productie met originele deelname van aardewerken mensjes!  

De muzikale leiding is in handen van Romain Bischoff (Silbersee), de regie is van Cilia Hogerzeil (Muziektheater Hollands Diep):

Meer informatie: www.muziektheaterhollandsdiep.nl
Voorstellingen van 17 oktober tot 21 november

Wanneer?
Van 17 oktober 2015 00.00 uur tot 21 november 2015 00.00 uur
Organisator
Energiehuis
Locatie:
Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.