Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Gijsbert Kok

Lezing Gijsbert Kok

Vrijdag 27 november 2015: lezing met luistervoorbeelden over Symfonie nr. 3 (de "Orgelsymfonie") van Camille Saint-Saëns (ca. 1886) in het Klockhuis door Musicus Gijsbert Kok.
 
De derde symfonie van Saint- Saëns behoort tot de meest geliefde werken van deze componist en is vooral bekend vanwege de prominente rol die het orgel in dit werk speelt. Een van de thema's van dit stuk bracht het in 1977 zelfs tot het popliedje 'If I had words'.

Gijsbert Kok bespreekt eerst het leven en werk van de componist Saint- Saëns en de opkomst in de 19e eeuw van het orgel als instrument in de concertzaal. Vervolgens zal hij met behulp van vele muziekvoorbeelden uitgebreid de achtergronden en de opbouw van Saint-Saëns 3e symfonie bespreken, zodat u dit werk met nog meer genoegen en begrip kunt beluisteren.

Gijsbert Kok is organist, beiaardier en muziektheoreticus. Hij is o.a. docent muziektheorie aan het Rotterdams Conservatorium en docent beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, organist van de Hervormde Domkerk in De Lier en stadsbeiaardier van Den Haag; Voorschoten en Zoetermeer.

Aanvang 20:00 uur, de koffie staat klaar vanaf 19:30 uur en de toegang is gratis! U bent allen hartelijk welkom! Na afloop napraten onder het genot van een hapje en een drankje.
Vrije toegang! Iedereen hartelijk welkom!

Wanneer?
27 november 2015 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Vrienden van de Grote Kerk
Locatie:
Het Klockhuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.