zaterdag 31 juli 2021

Alles over Dordrecht

Start Torenmuziek - Boudewijn en Lydia Zwart

Start Torenmuziek - Boudewijn en Lydia Zwart

02 juli 2020
Van donderdag 02 juli 2020 tot en met donderdag 02 juli 2020
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag gaat de zomerserie 'Concerten op de carillons van Dordrecht' weer van start.

Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart speelt eerst om 19.00 uur vanaf de Grote Kerkstoren een selectie van verzoeknummers, waaronder het clublied van FC-Dordrecht.

Daarna speelt hij samen met zijn dochter Lydia Zwart om 20.00 uur een concert vanaf de Stadhuistoren.

Waar het grootste deel van het culturele leven tijdens de Coronacrisis stil is komen te liggen, spelen de beiaardiers onverminderd door. Hoog boven in de toren houden zij van nature al voldoende afstand van hun publiek. En met de stad als concertzaal is er voor iedereen voldoende ruimte om op veilige afstand van elkaar gezamenlijk te luisteren naar de beiaardmuziek.

De concerten kunnen het best beluisterd worden in de nabijheid van de torens. Gratis te beluisteren vanuit omliggende straten!
N.B. voor luisteraars: Gebruik nooit zomaar de privé-bankjes van omwonenden. Houd steeds voldoende afstand.

Tijdens de concerten worden programma-boekjes uitgedeeld.

Foto: Boudewijn Zwart


Met 56 ton aan klokkenbrons bezit de Grote Kerkstoren de zwaarste beiaard van Europa. Het instrument is in de jaren 1965/1999 gegoten door Koninklijke Klokkengieterij Eijsbouts te Asten.

Het karakteristieke witte torentje van het oude Stadhuis herbergt één van de mooiste kleine carillons ter wereld. Het instrument werd in 1983/1989 gegoten door de vermaarde Franse klokkengieter Paccard.

De torens en beiaarden zijn eigendom van de gemeente Dordrecht en worden met grote zorgvuldigheid onderhouden. Boudewijn Zwart is als stadsbeiaardier van Dordrecht aangesteld en bespeelt de instrumenten wekelijks op zaterdagmiddag om half drie (Grote Kerkstoren) en vier uur (Stadhuistoren).

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Vrienden van de Grote Kerk

Grote Kerkstoren / Stadhuistoren

grotekerkdordrecht.com/vrienden/
Deel dit bericht met je vrienden!