Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jubileumconcert Merwe’s Oratorium Vereniging'
13mrt

Jubileumconcert Merwe’s Oratorium Vereniging

Vrijdag 13 maart 2020 vanaf 20:00 uur.

Op vrijdag 13 maart 2020 hoopt Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV) uit Dordrecht met een groots concert het 100-jarig jubileum te vieren. Er wordt een speciaal jubileumprogramma met werken van Bach, Brahms, Fauré, van Beethoven, Mozart andere grote componisten uitgevoerd. Bijzonder hoogtepunt  wordt de wereldpremière van de zogenaamde Sura Cantate. Een compositie over de legende van Sura, de Dordtse weldoenster en martelares die aan de wieg zou hebben gestaan van de bouw van de Grote Kerk. Deze Cantate is speciaal geschreven voor het 100-jarige MOV door componist Patrick van Deurzen en librettist Jules Terlingen. De uitvoering van deze spectaculaire compositie is tevens een cadeau van MOV aan de 800-jarige stad Dordrecht.

MOV wordt tijdens dit concert begeleid door het Ars Musica Orkest. Heleen Koele zal als sopraan haar medewerking verlenen. De presentatie van het concert wordt verzorgd door Marieke van Leeuwen, voormalig stadsdichter van Dordrecht. De muzikale leiding is in handen van Patrick van der Linden, dirigent van MOV.

Het concert vindt plaats in de Antoniuskerk (t/o NS-station Dordrecht). De aanvang van het concert is 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur geopend.

De kaarten kosten in de voorverkoop € 25,-, aan de zaal € 28,-. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang.
Meer informatie en kaarten zijn te bestellen via www.oratoriumdordrecht.nl.

Kaarten tevens verkrijgbaar bij VVV Spuiboulevard Dordrecht, leden van het koor en via kaartverkoop@oratoriumdordrecht.nl. Telefonisch via 06 – 15 05 6005 (Dirk Louter).De uitvoering van dit concert wordt mede mogelijke gemaakt door de gemeente Dordrecht (800 jaar Stad), het Fonds Podiumkunsten, VSB Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, J.E Jurriaanse Stichting, Stichting Sonbross en vele vrienden, donateurs, sponsors en partners van MOV.

Foto: Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV)

Contactinformatie:
Locatie: Antoniuskerk aan de Burgemeester de Raadtsingel 45
Organisator: Merwe’s Oratorium Vereniging (MOV)
Email:kaartverkoop@oratoriumdordrecht.nl
Website:http://www.oratoriumdordrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!