Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Inloop Kunst & Cultuur voor ouderen'
03mrt

Inloop Kunst & Cultuur voor ouderen

Iedere dinsdag, van dinsdag 3 maart 2020 tot en met dinsdag 28 juli 2020, van 09:30 tot 11:30 uur.

Vanaf dinsdag 3 maart is het thema van de wekelijkse Inloop Kunst & Cultuur "Beweeg Mee met Regina Magnus". Dit is een gratis laagdrempelige inloop voor ouderen in de wijk, mensen met (beginnende) geheugenproblemen en mantelzorgers. Je bent iedere dinsdag van 9.30 – 11.30 uur van harte welkom bij ToBe cultuurcentrum in het Energiehuis.

Beweeg mee met Regina Magnus
De maanden maart, mei en juli staan in het teken van bewegen. Tijdens deze ochtend beweeg je op mooie muziek. Het hele lichaam wordt op een dansante en makkelijke wijze in beweging gebracht. Hierdoor worden de spieren versoepeld. Tijdens de activiteit spelen ‘met elkaar zijn’ en humor een belangrijke rol. De activiteit is zowel zittend op een stoel of staand te volgen en wordt afgestemd op wat iedereen lichamelijk aankan.

De Inloop Kunst & Cultuur
Iedere dinsdag starten we om 9.30 uur in lesruimte 007. Om 10.00 uur start de activiteit en we sluiten af om 11.00 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig. De gastvrouw staat klaar. Zij regelt als je dat fijn vindt een deskundige voor advies, begeleiding en ondersteuning. Alles onder genot van een lekker kopje koffie/thee en koek.

Elke maand staat in het teken van een andere Kunst & Cultuur activiteit. Zo Schilder je in april mee met Helen Hietbrink en in juni Zing je mee met Trea Kuijsten.

Elkaar ontmoeten in het Energiehuis
Onderzoek toont aan dat het meedoen en/of luisteren, kijken en ervaren van kunst en cultuur het brein, het inlevingsvermogen en de creativiteit stimuleert. Ook verbetert het de fysieke gesteldheid. Deze laagdrempelige inloop wil ruimte bieden om elkaar te ontmoeten in het Energiehuis, samen leuke dingen doen, elkaar te steunen en een punt zijn waar je zonder drempels advies en informatie kunt krijgen op moment dat je er bent.


Cultuur Dichtbij Dordrecht
De Inloop Kunst & Cultuur, onderdeel van Cultuur Dichtbij Dordrecht, is een samenwerkingsverband tussen het Parkhuis, het Spectrum, de Gemeente Dordrecht en ToBe cultuurcentrum waarbij inwoners uit Dordrecht elkaar ontmoeten via diverse culturele activiteiten. Cultuur Dichtbij; ontmoetingen waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.

Foto: Inloop Kunst & Cultuur voor ouderen - Docent Regina Magnus 

Contactinformatie:
Locatie: ToBe cultuurcentrum, Noordendijk 148 (Energiehuis)
Organisator: Inloop Kunst & Cultuur
Website:www.facebook.com/tobecultuurcentrum/


Deel dit bericht met je vrienden!