vrijdag 18 september 2020

Alles over Dordrecht

3e Lezing vrouwelijke componisten uit onze tijd

03 maart 2020
Van 13:30 uur tot en met 15:30 uur

Gedurende de 20e eeuw krijgt de emancipatie van vrouwen steeds meer vorm, zowel politiek als sociaal. Op muzikaal-artistiek gebied gaat dit proces aanvankelijk nog langzaam met maar mondjesmaat aandacht voor composities door vrouwen. Na de Tweede Wereldoorlog komt een en ander in een stroomversnelling en laten steeds meer vrouwelijke componisten van zich horen. In een drietal lezingen aandacht voor een aantal van de belangrijkste componisten uit de 20e eeuw, waaronder werken van land- en tijdgenoten.

Vandaag Lezing 3: ‘TIJDGENOTEN’
Een bloemlezing
In vergelijking met vorige eeuwen zijn er vandaag de dag talloze vrouwen van overal die de wereld verrijken met muzikale composities. Sterker nog, er lijkt een explosie van creativiteit plaats te vinden. Steeds meer werken van vrouwelijke componisten worden uitgegeven en op vele podia uitgevoerd.

In deze lezing zal een gevarieerde bloemlezing te horen zijn uit het werk van onze tijdgenoten waardoor we een indruk kunnen krijgen van de huidige stand van zaken.

(Op 11 februari was lezing 1 ‘ROND HENRIËTTE BOSMANS’ en op 18 februari lezing 2 ‘ROND SOFIA GOEBAIDOELINA’. Meer informatie op de website.)

Kosten: Euro 20,- p.p. per lezing. Inschrijven via de website

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Musica Docet

in de Europazaal, Baptistengemeente, Vrieseweg 64

info@musicadocet.nl www.musicadocet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!