Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop Kadaster Archiefviewer'
25feb

Workshop Kadaster Archiefviewer

Dinsdag 25 februari 2020, van 19:30 uur tot 21:00 uur.

Wist u dat het Augustijnenhof als enige historische organisatie in de Drechtsteden toegang heeft tot Kadaster Archiefviewer? De Kadaster Archiefviewer geeft u toegang tot scans van allerlei kadastrale archiefstukken. Daarmee kunt u de geschiedenis van een  perceel volgen vanaf 1832, het begin van het kadaster, tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Dat kan zowel voor historisch onderzoekers interessant zijn, maar ook voor genealogen die meer over de huizen van  hun voorouders willen weten of voor bouwhistorici en makelaars.

Wat kunt u zoal vinden? Uiteraard gegevens over de opvolgende eigenaren van een perceel. Verder vindt u kaartmateriaal: bij iedere wijziging van een perceel werd er een zogenaamde ‘hulpkaart’ gemaakt. U ziet de precieze ligging van het perceel, met de plattegrond van eventueel daarop aanwezige gebouwen.

Vaak zijn ook ‘veldwerk’-kaartjes aanwezig, met daarop precieze meetgegevens. De Archiefviewer geeft toegang tot informatie van geheel Nederland, dus u kunt ook onderzoek doen naar de geschiedenis van percelen buiten het werkgebied van het Augustijnenhof. Gelukkig is kennis van de huidige kadastrale perceelnummers niet nodig. Een zoektocht kan gestart worden via het huidige adres.

Met deze workshop gaan we direct online aan de gang aan de hand van willekeurige kadastrale percelen. Enige basiskennis van kadastrale registratie is handig, maar niet persé noodzakelijk.

De bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur en vindt plaats in het Augustijnenhof. U kunt kiezen uit één van de deze mogelijkheden:

  • Dinsdag 25 februari 2020 Avond: 19.30 – 21.00 uur
  • Dinsdag 3 maart 2020 Overdag: 10.30 – 12.00 uur

De kosten voor deze workshop (inclusief koffie, thee of water) bedragen EUR 25,00.
Voor Vrienden van het Augustijnenhof is dat EUR 17,50. Aanmelden via de website

Contactinformatie:
Locatie: Hof 15
Organisator: Augustijnenhof
Website:http://www.augustijnenhof.nl


Deel dit bericht met je vrienden!