donderdag 9 juli 2020

Alles over Dordrecht

Tom van der Zaal Quintet in Muziekpodium DJS

22 februari 2020
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uur

Zaterdag 22 februari speelt het Tom van der Zaal Quintet in Muziekpodium DJS. De Haagse Altsaxofonist Van der Zaal (1987) brengt met zijn kompanen onder meer werk van het afgelopen najaar verschenen album Introducing Tom van der Zaal, waarop hij samenwerkte met de New Yorkse jazzgitarist Peter Bernstein.

Dat album kenmerkt zich logischerwijs door de op New York geïnspireerde sound en bevat voornamelijk eigen composities, waarbij de nadruk ligt op lyriek, melancholie, samenspel, energie en diversiteit. Inspiratie haalde Van der Zaal uit de muziek van mensen als Roy Hargrove, Jackie McLean en Peter Bernstein, maar ook bijvoorbeeld Antônio Carlos Jobim. Als er al gerangschikt moet worden, valt het Tom van der Zaal Quintet onder het kopje 'energieke en tijdloze neo-jazz'.

Tom van der Zaal haalde in 2013 cum laude zijn Master of Arts aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag . Hij was toen al drie ker laureaat in het Prinses Christina Concours geweest en winnaar van de Melkweg Student Jazz Award. In 2016 was de Dordtse Sena Jazzprijs voor hem.

Line-up: Tom van der Zaal: altsaxofoon, Floriaan Wempe: tenorsaxofoon, Rob van Bavel: piano, Matheus Nicolaiewsky: contrabas, Joost van Schaik: drums.

Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50.

• Datum: zaterdag 22 februari 2020
• Plaats: Muziekpodium DJS
• Adres: Grotekerksplein 1
• Deur open: 21:30 uur / Aanvang: 22.00 uur
• Entree: € 9,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 4,50

Foto: Tom van der Zaal Quintet - Tom van der Zaal

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Muziekpodiumpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.muziekpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!