Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Geloofsverdieping - Abdij- en trappistenbieren: geloof op smaak'
18feb

Geloofsverdieping - Abdij- en trappistenbieren: geloof op smaak

Dinsdag 18 februari 2020 vanaf 20:00 uur.

Vanavond is er een avond geloofsverdieping in de Titus Brandsma Gedachteniskapel. Gastspreker is Fedor Vogel. Hij komt spreken over: "Abdij- en trappistenbieren: geloof op smaak".

Bier bestaat al sinds 4000 v. Chr. en is waarschijnlijk ontstaan in Mesopotamië. De biercultuur is mede verfijnd en op smaak gebracht in abdijen en kloosters in Europa. In sommige abdijen en kloosters is dit een eeuwenoude traditie die nog steeds bestaat. Een aantal van deze bieren worden door kenners zelfs gerekend tot de beste van de wereld. Waar komt deze traditie vandaan? En wat zegt dit over de spiritualiteit van deze monastieke orden?

Fedor Vogel is bierkenner en praktiserend katholiek in onze parochie, lid van het parochiebestuur, hoofdredacteur van parochiemagazine Solo Dios en begeleidt op piano het kinderkoor Santiago. In het dagelijks leven is hij eigenaar van Birdy Publishing, uitgeverij van diverse magazines en literatuur over bier. Hij neemt ons mee langs enkele beroemde abdijen en trappistenkloosters waar bier wordt gebrouwen. Hij vertelt over het verschil tussen abdijbier en trappistenbier en licht ons de monastieke traditie van het bierbrouwen toe. Tevens laat hij ons enkele van deze bieren proeven.

Fedor is co-auteur van het boek “Reis langs de abdijbieren in België en Nederland en hun abdijen”. U kunt dit boek na afloop aanschaffen voor € 17,90.

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Aanmelden is niet nodig. Na afloop van de avond vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Foto: Fedor Vogel

Contactinformatie:
Locatie: Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
Organisator: Katholiek Drechtsteden
Website:http://www.katholiekdrechtsteden.nl


Deel dit bericht met je vrienden!