vrijdag 18 september 2020

Alles over Dordrecht

2e Lezing vrouwelijke componisten uit onze tijd

18 februari 2020
Van 13:30 uur tot en met 15:30 uur

Gedurende de 20e eeuw krijgt de emancipatie van vrouwen steeds meer vorm, zowel politiek als sociaal. Op muzikaal-artistiek gebied gaat dit proces aanvankelijk nog langzaam met maar mondjesmaat aandacht voor composities door vrouwen. Na de Tweede Wereldoorlog komt een en ander in een stroomversnelling en laten steeds meer vrouwelijke componisten van zich horen. In een drietal lezingen aandacht voor een aantal van de belangrijkste componisten uit de 20e eeuw, waaronder werken van land- en tijdgenoten.

Vandaag Lezing 2: ‘ROND SOFIA GOEBAIDOELINA’
Meesterwerken uit Oost-Europa
Sinds de val van de Berlijnse Muur in 1989, ontdekte het Westen verborgen gebleven componisten uit Oost-Europa. De meest opvallende was en is Sofia Goebaidoelina uit de Tataarse Republiek. Haar muziek heeft een grote zeggingskracht en raakt de luisteraar dankzij een sterk eigen karakter en bijzondere spiritualiteit.
In deze lezing ook aandacht voor de Poolse componiste Grazyna Bacewicz en voor Franghiz Ali-Zadeh uit Azerbeidzjan.

Op 11 februari was de 1e lezing ‘ROND HENRIËTTE BOSMANS’ en op 3 maart is lezing 3 ‘TIJDGENOTEN’. Meer informatie op de website.

Kosten: Euro 20,- p.p. per lezing. Inschrijven via de website

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Musica Docet

in de Europazaal, Baptistengemeente, Vrieseweg 64

info@musicadocet.nl www.musicadocet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!