Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimer Café Parkhuis'
17feb

Alzheimer Café Parkhuis

Maandag 17 februari 2020, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houdt vanavond een ontmoetingsavond in samenwerking met “Het Parkhuis”. IN VERBAND MET DE VERBOUWING IN HET PARKHUIS IS DE ONTMOETINGSPLAATS DE AANKOMENDE TIJD IN DE BRASSERIE.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt ca. 21.30 uur. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

DE MUZIEKTHERAPEUTE AAN HET WOORD
Conny Bonnes, muziektherapeute van het Parkhuis en Alvin Inecia, muziektherapeut in opleiding, zijn op maandagavond 17 februari te gast in het Alzheimer Café. Ze komen vertellen over muziek als belangrijke therapeutische interventie voor mensen met dementie en de bijzondere effecten daarvan. Ervaringen met muziek, o.a. op de dagbehandeling voor jonge mensen met dementie, worden gedeeld en de bezoekers kunnen, uiteraard op vrijwillige basis, na de pauze deelnemen aan een workshop muziektherapie. 

Het muzikale intermezzo zullen zij ook voor hun rekening nemen. Zij improviseren, maar Connie Bonnes zal ook een klassiek stuk voor gitaar ten gehore brengen.

De stand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig voor het verkrijgen van mondelinge informatie, info-materiaal en boeken die er toe doen, die u gratis kunt lenen.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Contactinformatie:
Locatie: Het Parkhuis, Haaswijkweg Oost 69a
Organisator: Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o
Email:drechtsteden@alzheimer-nederland.nl
Website:http://www.alzheimer-nederland.nl


Deel dit bericht met je vrienden!