Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Arjen Lock van Wycliffe spreekt '
16feb

Arjen Lock van Wycliffe spreekt

Zondag 16 februari 2020 vanaf 10:00 uur.

“Je inzetten voor iets dat groter is dan jezelf”

Vandaag spreekt Arjen Lock in de Kruiskerk. En nee, we bedoelen niet de directeur van de EO (dat is Arjan Lock), maar een Nederlander die samen met zijn vrouw in Centraal Azië namens organisatie Wycliffe bezig is met het vertalen van de Bijbel, ook op plekken waar dat streng verboden is.

Arjen (64) vertelt: “Als 14-jarige had ik al grote belangstelling om ‘iets in een ander land voor Gods Koninkrijk te mogen doen’. Ik had echter geen idee wat. Mijn vrouw had al als zevenjarige de eerste bewuste gedachte dat haar leven in dienst mocht staan van God ver buiten de grenzen van Finland, waar zij vandaan komt. Ook zij kon aan dat verlangen niet goed invulling geven. We ontmoetten elkaar in Engeland 1974 en we trouwden drie jaar later. In 1978 gingen we opnieuw naar Engeland en deden een door Wycliffe georganiseerde cursus. We waren allebei onmiddellijk verkocht. Bijbelvertaalwerk, taalanalyse, uniek werk doen onder een unieke taalgroep – het werkte als een magneet.”

Arjen en zijn vrouw werken al jarenlang in het buitenland. Hij legt uit: “We zetten ons graag in voor iets dat groter is dan onszelf. De Bijbel is al eeuwenlang een rijke Goddelijke bron die mensen nog steeds aanraakt en levens een nieuwe richting geeft. Wycliffe als organisatie heeft niet alleen een zeer wetenschappelijke aanpak op het gebied van vertaalwerk en linguïstiek, maar draagt ook de visie uit dat dit werk hand in hand met de lokale bevolking gedaan moet worden. Een vertaling in de eigen taal vraagt ook om onderwijs in diezelfde plaatselijke taal. Dan praat je ineens over scholen, onderwijzers, schoolboeken, enz. Dat is iets wat helemaal bij ons past. Maar uiteindelijk gaat het niet om onze visie. God is aan het werk in deze wereld, in ons leven en in de levens van de mensen met wie we omgaan. Als God aan het werk is, dan is het makkelijk om mee te doen.”

Arjen Lock is voor korte tijd in Nederland. U bent van harte welkom om naar hem te komen luisteren. De dienst begint om 10:00 uur en is geheel vrijblijvend toegankelijk.

Contactinformatie:
Locatie: de Kruiskerk, Vrieseweg 64
Website:http://www.baptisten-dordrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!