vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Schouderklachten, Wat kan ik eraan doen?

Schouderklachten, Wat kan ik eraan doen?

27 januari 2020
Van 19:00 uur tot en met 21:00 uur

Schouderklachten komen vaak voor en kunnen bestaan uit pijn, beperking van de bewegelijkheid of instabiliteit. Niet alle schouderklachten kunnen met een operatie worden behandeld, maar het kan zinvol zijn om dit nader te laten onderzoeken. Daarom organiseert het Orthopedisch Centrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis een informatieavond over diagnosestelling en behandelmogelijkheden bij schouderklachten.

Programma
Er bestaan goede operatieve behandelingen voor o.a.: uit de kom schieten, sommige scheuren in de pezen van de schouder en voor verschillende vormen van slijtage van de schouder. In andere gevallen is juist behandeling zonder operatie het beste advies.

De behandeling van schouderproblemen is één van de speerpunten van de maatschap Orthopedie van het Albert Schweitzerziekenhuis. Tijdens deze speciale informatieavond komen drie orthopedisch chirurgen die zich in schouderproblemen gespecialiseerd hebben aan het woord: dr. E.W. Mandl, dr. W.J.C.M. Marijnissen en dr. O.A.J. van der Meijden.
Daarnaast zal ook één van de fysiotherapeuten van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, dhr. A. van der Graaf, uitleg geven over aandoeningen die goed door de fysiotherapeut behandeld kunnen worden.

Tijdens de informatieavond wordt uitgelegd wat de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten zijn. De orthopeden leggen uit hoe de diagnose wordt gesteld en wat de behandelmogelijkheden zijn. Na de pauze is er gelegenheid vragen te stellen.
Aanmelden en meer informatie

De informatieavond vindt plaats in het Auditorium van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. De zaal gaat open om 18.30 uur, het programma duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden noodzakelijk. Dit kan door het formulier in te vullen. Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Orthopedie, telefoon (078) 652 32 70.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Locatie Dordwijk, Albert Schweitzerplaats 25

www.asz.nl
Deel dit bericht met je vrienden!