zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Talk & Toast met Rene van Engelen

Talk & Toast met Rene van Engelen

26 januari 2020
Van 11:00 uur tot en met 00:00 uur

In 2020 start in het Onderwijsmuseum een splinternieuwe reeks bijeenkomsten van 'Dordttalk' onder de titel 'Talk & Toast’. Iedere laatste zondag van de maand vanaf 11.00 uur een inspirerend gesprek over onderwijs, jeugd en opvoeding in het Museumcafé. Voor € 7,50 geniet u niet alleen van een mooi gesprek met een boeiende spreker, maar ook van een heerlijk ontbijt!

De eerste Talk & Toast is op 26 januari 2020 om 11.00 uur. Interviewer Gertjan Kleinpaste ontvangt onderwijsman Rene van Engelen die uitgebreid zal vertellen over zijn meest recente boek: ‘De jongens code!’

Rene van Engelen
René van Engelen is zelfstandig schoolbegeleider, trainer, auteur, spreker en interim-directeur. Hij werkte als docent op het mbo, post-hbo en maakte op latere leeftijd de overstap naar het primair onderwijs. Hij schreef het succesvolle boek Grip op de groep. René is gespecialiseerd in groepsdynamiek, hoogbegaafdheid, leiderschap en jongens in het onderwijs.

De jongenscode!
Engelen is auteur van 'De jongenscode!' over het lesgeven aan jongens. Als we als onderwijsprofessionals ‘de jongenscode’ goed leren begrijpen, weten we beter wat zij nodig hebben en wat goed onderwijs aan jongens inhoudt. In dit boek laat René van Engelen zien wat er dan zo specifiek is aan jongens en hun gedrag: zo zijn ze gemiddeld genomen actiegerichter, gevoeliger voor competitie, minder taakgericht en verloopt de sociale en emotionele ontwikkeling anders dan bij meisjes.

Achtereenvolgens komen de theoretische achtergronden van jongensgedrag aan de orde, de opvoeding in onze huidige maatschappij en de omgang met jongens in het onderwijs. In het laatste, heel praktische hoofdstuk staan zestien actiepunten, waarmee het onderwijs voor jongens aantrekkelijker gemaakt kan worden.

Reserveren voor gesprek én ontbijt via de website (Talk&Toast Januari)

Foto: Rene van Engelen

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97

078 6326820

info@onderwijsmuseum.nl www.onderwijsmuseum.nl
Deel dit bericht met je vrienden!