vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Tribute aan Solution in Muziekpodium DJS

Tribute aan Solution in Muziekpodium DJS

11 januari 2020
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uur

Zaterdag 11 januari een bijzondere ode aan de Nederlandse band Solution in Muziekpodium DJS. Leden van de gerenommeerde Rotterdamse formatie Marutyri brengen een tribute aan deze legendarische band uit de jaren 70.

Zo vaak komen Nederlandse bands niet aan bod bij tributes. Doe Maar, Brood, Brainbox, die hebben we gehad. Die laatste band is natuurlijk vooral de band van Jan Akkerman, in de jaren zeventig de beste gitarist van de wereld. In de tweede helft van de jaren zeventig was Jan Akkerman gastgitarist bij Solution.

Solution, uit Groningen, maakte een perfecte mix van progrock, jazzrock en fusion. De band bestond van 1970 tot 1983 en scoorde enkele bescheiden hits met de nummers Empty Faces (1977), It's only just begun (1980) en Run away (1982). Buitenlandse acts waarmee Solution op het podium stond waren onder meer ELO, Gentle Giant, The Everly Brothers, Seatrain, Colosseum, Graham Bond, Joe Walsh, Jess Roden Band en Jeff Beck. Niet zo heel gek dus dat Maurice Slot, de drummer van Marutyri, vroeg of hij een sessie aan deze band mocht wijden. Nou, daar zeggen we geen nee tegen. Kom maar op! Dat wordt smullen!

Line-up: Maurice Slot: drums, Rik van der Ouw: bas, Ruud van Halder: gitaar, Rein Godefroy: toetsen, Dennis te Woerd: altsax, t.b.a.: zang.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50.

• Datum: zaterdag 11 januari 2020
• Plaats: Muziekpodium DJS
• Adres: Grotekerksplein 1
• Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
• Entree: € 9,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 4,50

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Muziekpodiumpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.muziekpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!