zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Bibelot x DOOR

Bibelot x DOOR

04 januari 2020
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Bibelot en DOOR presenteren samen een concertreeks in DOOR Iedere eerste zaterdag van de maand ontdek je hier nieuwe bands. Laat je verrassen door onbekend talent! Met deze editie: PEUK en Paterzonen.

Peuk (BE)
Soms kan het simpel zijn: Nele, Jacques en Dave zijn PEUK. Apart doen ze van alles (misschien zeggen Evil Superstars, Millionaire of Heisa je iets?), maar samen staan ze garant voor pisnijdige sludge pop met een stevige Riot Grrrl aan het hoofd. De titelloze debuutplaat die begin 2019 uitkwam, werd in nauwelijks één dag op een tape gebraakt. Het resultaat? Ruw en onbespoten, zoals al de beste rock 'n roll. Denk aan een vroege Cat Power die de versterkers van Sonic Youth even mag lenen en beslist ze niet terug te geven. PEUK was dé verrassing van SONIC CITY en werd door Belgische muzikanten in HUMO naar voren geschoven als dé te volgen act in 2019. Een onophoudelijke stroom clubshows in de Benelux en een bijzonder hete festivalzomer volgde. Onder meer Pukkelpop, Les Ardentes, Rock Herk en Welcome To the Village stonden op de agenda en er werd support verzorgd voor dEUS, Black Box Revelation en IDLES. Rammen en raggen tot je niet meer kunt!

Paterzonen Eén ding is zeker: er is niks heiligs aan Paterzonen. Donker en vuig, dát is deze Rotterdamse garagerock band. Harde drums gecombineerd met een constante frictie van gitaren en punky, melancholische zang zorgen voor een dreigende sfeer. Na de release van vier digitale tracks werkt de band nu aan zijn debuut EP.

Aanvang 20:00 uur | Entree: gratis DOOR InDoor


Vanaf dit jaar zullen we de Bibelot x DOOR afsluiten met een dansavond. Onze DJ, een zekere Eric, draait de beste indie nummers. Geen classicrock, disco, house of metal maar het beste van al die leuke eigenwijze bandjes in de wereld. Uit Nederland maar ook uit Zuid-Korea, Spanje, Rusland, Scandinavië en natuurlijk Engeland en Amerika. Aanvang 23:00 uur | Entree: gratis

Info

Organisator:

Adres:

Website:

DOOR Dordrecht

Spuiboulevard 220

www.facebook.com/doordordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!