Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Familiedagen in het Dordrechts Museum'
03jan 2020

Familiedagen in het Dordrechts Museum

Van vrijdag 3 januari 2020 tot en met zaterdag 4 januari 2020, van 11:00 tot 17:00 uur.

Tijdens de Familiedagen op 3 en 4 januari, zijn kinderen extra welkom en valt er voor hen en hun (groot)ouders van alles te beleven! Waar ouders doorgaans het idee hebben hun kinderen wat in toom te moeten houden in een museum, hoeven ze zich tijdens de Familiedagen in het Dordrechts Museum geen zorgen over te maken. Kinderen mogen kind zijn en enthousiast door het museum stuiteren. In plaats van enkel naar kunst kijken, wordt er kunst gevoeld, gehoord, geroken en gemaakt.

Het platform Kunstfanaatjes verzorgt rondleidingen voor de allerkleinste, van 0 tot en met 4 jaar. Vanaf vier maanden kunnen baby’s al vormen en kleuren onderscheiden en is een museumbezoek een hele waardevolle ervaring.

Voor kinderen van af 4 jaar staan er uitdagende workshops op het programma, om te prikkelen kunst te ‘doen’. Zo daagt de workshop Kijken met je voeten uit om op zoek te gaan naar hun innerlijke Karel Appel.

Gedurende de Familiedagen zijn er door heel het museum activiteiten te vinden die leuk zijn om samen met de hele familie te ondernemen. Samen aquarelleren, luisteren naar verhalen, een potje kunst-twister doen, spelen in een poppenkast of bivakkeren in een tentje in het museum.

Speciaal voor de Familiedagen is de toegangsprijs verlaagd naar €10,- per volwassene, kinderen hebben gratis toegang. Ook maakt het museumrestaurant een kindermenu, zodat het hele gezin kan genieten van een lekkere lunch. Kortom: het perfecte familie-uitje voor de kerstvakantie!

Contactinformatie:
Locatie: Museumstraat 40
Organisator: Dordrechts museum
Telefoonnummer: (0)78 770 8708
Email:info@dordrechtsmuseum.nl
Website:www.dordrechtsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!