Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kerstconcert Drechtsteden Bachkoor met Weihnachtsoratorium'
20dec

Kerstconcert Drechtsteden Bachkoor met Weihnachtsoratorium

Vrijdag 20 december 2019, van 20:00 uur tot 22:30 uur.

Vandaag voert het Drechtsteden Bachkoor het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uit in de Augustijnenkerk. Het koor staat onder leiding van dirigent Nico van der Meel en wordt begeleid door Collegium Delft. Als solisten treden op: Sopraan Wendy Roobol, alt Elsbeth Gerritsen, tenor Jasper Dijkstra en bas Berend Eijkhout. Voor deze speciale gelegenheid  is het koor uitgebreid met leerlingen van het Johan de Witt Gymnasium uit Dordrecht, die een aantal koralen meezingen.

Het Drechtsteden Bachkoor – opgericht in 2012 - is inmiddels een begrip in de regio Drechtsteden. Het zingt het voornamelijk Noord-Europese muziek uit de periode 1600 – 1750, met speciale aandacht voor J. S. Bach en tijdgenoten.

Het Weihnachtsoratorium (BWV 248) werd in 1734 geschreven door Johan Sebastian Bach. Het bestaat uit zes verschillende delen die bestemd waren voor de zes feestdagen tussen Kerst en Driekoningen. Het vertelt het verhaal over de geboorte van Jezus en de belevenissen van de herders. Meestal worden niet alle zes de delen tegelijk uitgevoerd en ook nu heeft de dirigent een aangepast programma samengesteld. De uitvoering van dit oratorium in deze vorm is uniek voor Dordrecht. Collegium Delft is een vertrouwde  partner bij projecten van de Drechtsteden Bachkoor. Dit professionele begeleidingsensemble heeft een grote staat van dienst in het begeleiden van koren en solisten in met name barok en klassieke werken.

De samenwerking met de leerlingen van het Johan de Witt gymnasium beoogt jonge mensen vertrouwd te maken met klassieke muziek en het werk van Bach. Dirigent Nico van der Meel begeleidt de leerlingen in nauw overleg met hun muziekdocent Saul de Caluwé. Eerder werd de  Johannes Passion uitgevoerd met het Develsteincollege uit Zwijndrecht.  Dit voor de Drechtsteden unieke concept bleek een groot succes dat veel publiek trok.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. In de voorverkoop  tot 1 december kost een kaartje Euro 25,00 pst.. Daarna en aan de zaal betaalt men Euro 30,- pst. Meer informatie en tickets zijn te koop via de website

Foto: Marian Vermeeren - Het Drechtsteden Bachkoor

Contactinformatie:
Locatie: Augustijnenkerk, Voorstraat 216
Organisator: Drechtsteden Bachkoor
Website:http://www.drechtstedenbachkoor.nl


Deel dit bericht met je vrienden!