Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Presentatie Houtafwerking met natuurlijke oliën'
14dec

Presentatie Houtafwerking met natuurlijke oliën

Zaterdag 14 december 2019, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Vandaag organiseert de Drechtstedendraaiers in samenwerking met het Ambachtshonk een presentatie houtbehandeling met houtolie. De bijeenkomst is bedoeld voor houtdraaiers, meubelmakers, meubelrestaurateurs, en andere houtbewerkers die belangstelling hebben voor de beste afwerking van hun projecten. De presentatie vindt plaats in de hobbywerkplaats voor houtbewerking, Patersweg 53  van 10:00 tot 12:00 uur. De presentatie is gratis toegankelijk en wordt verzorgd door de Cokerije. Bij voorkeur aanmelden via www.ambachtshonk.nl.

Tijdens de presentatie vertelt Ron van Zaltbommel van de Cokerije over het gebruik van ambachtelijk gekookte olie. Die is op basis van oude recepten met natuurlijke grondstoffen gemaakt met zo weinig mogelijk oplosmiddelen. Voor elk project is er een passend olieproduct, dat het hout verzadigt, in tegenstelling tot vernis of verf en daardoor optimaal bescherming biedt. Tijdens de presentatie is er instructie over het gebruik van de hout-olie en volop gelegenheid voor het vragen van advies. Meer informatie over de Cokerije is te vinden op www.hout-olie.nl.


Stichting Ambachtshonk biedt als hobbywerkplaats faciliteiten aan fanatieke amateurs in houtbewerking die gezamenlijk zelfstandig kunnen werken aan een eigen werkstuk. Dat kan tijdens openingstijden, op basis van een werkplaatsabonnement. Daarnaast biedt het Ambachtshonk ruimte aan de Drechtstedendraaiers, de regionale afdeling van de houtdraaiersvereniging Radius. Meer informatie over Radius is te vinden op www.houtdraaien.com

Contactinformatie:
Locatie: Patersweg 53
Organisator: Het Ambachtshonk
Email:verbinding@ambachtshonk.nl
Website:http://www.ambachtshonk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!