Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: '7e Kim Putterslezing'
12dec

7e Kim Putterslezing

Donderdag 12 december 2019, van 19:30 uur tot 22:00 uur.

Op 12 december 2019 organiseert de gemeente Dordrecht de Kim Putterslezing. Het is voor de zevende maal dat deze lezing in de regio Drechtsteden gehouden wordt. Een gewaardeerde traditie, die startte toen prof. dr. Kim Putters in 2012 afscheid nam van de lokale politiek in Hardinxveld-Giessendam en directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau werd.

Het thema van deze bijeenkomst is ‘De toekomst van de arbeidsmarkt’. Wij nodigen u van harte uit voor de lezing én het gesprek hierover in het Energiehuis in Dordrecht. Een gebouw waar de grote veranderingen van de afgelopen eeuw voelbaar zijn: begin 20e eeuw nog een elektriciteitscentrale waar mensen werkten aan de energievoorziening van de stad, nu een huis van creativiteit, ondernemerschap en ontmoeting waar mensen bij elkaar komen en nieuwe energie en inspiratie opdoen. Tijden veranderen, mensen veranderen, gebouwen veranderen en het werk verandert.

Programma
19.30 uur - 20.00 uur: inloop

20.00 uur – 21.00 uur:
na het welkomstwoord door burgemeester Wouter Kolff gaat Kim Putters nader in op het thema van de avond: de toekomst van de arbeidsmarkt. Hoe ziet de sociaaleconomische ontwikkeling van Nederland en onze regio eruit? Wat betekent dit voor bedrijven, werknemers, voor de banen van de toekomst? Hoe spelen kennisinstellingen hierop in? En welke rol speelt de overheid regionaal en landelijk bij de verbetering van de sociaaleconomische status? Een deel van deze bijeenkomst is interactief. U kunt die avond onder andere uw mening over het onderwerp geven via uw smartphone.

21.15 uur – 22.00 uur: afsluitend hapje en drankje; gelegenheid tot netwerken

Aanmelden
Wilt u zich s.v.p. uiterlijk 6 december 2019 aanmelden voor de lezing? In verband met de capaciteit van de zaal is aanmelden verplicht. Graag per email

Bereikbaarheid
Parkeren kan in de parkeergarage Energiehuis. Met het openbaar vervoer is het Energiehuis vanaf het centraal station Dordrecht te bereiken met lijn 10 (halte Energiehuisplein) en de buslijnen 3, 4 en 14 (halte Noordendijk).

Contactinformatie:
Locatie: Energiehuis, Ketel 1, Noordendijk 148
Organisator: Gemeente Dordrecht


Deel dit bericht met je vrienden!